| | | |

22-4 Gratis film Kiss the Ground

Over uitputting én herstel van de bodem!

HEERLEN – Op 22 april kun je gratis de film ‘Kiss the Ground’ gaan kijken in de Kerkraadse yogastudio Kali. De werkgroep permacultuur van Parksjtad in Transitie laat met deze documentaire zien dat we NU het tij kunnen keren. Want als we doorgaan met de huidige exploitatie van de bodem, halen we over 60 jaar de laatste oogsten binnen. Dan is de aarde op en wordt grond onvruchtbaar zand. Zo luiden de voorspellingen van de VN en andere experts.

Degeneratie

Onze bodem en landbouwgrond worden uitgeput en vergiftigd. De voedingswaarde van ons eten is schrikbarend gedaald. Het gemiddelde calcium-, magnesium- en ijzergehalte van onze kool, sla, tomaten en spinazie bijvoorbeeld daalde met 80-90% tussen 1914 en 2018. 52% Van de agrarische bodem is al gedegenereerd en in de VS is 50% van de toplaag verdwenen. In Europa bevat ruim ¾ van de bodem minder dan 2% organisch materiaal – voor India geldt dat 62% van de bodem minder dan 0,5% organisch materiaal bevat. Zonder organisch materiaal verandert de grond in zand. Onvruchtbare bodem is moeilijk te herstellen en zal tot een grote woestijn leiden (verwoestijning).

Balans

Regeneratieve landbouw is een methode die het vermogen heeft om ons klimaat in balans te brengen en de wereld van voedsel te voorzien. Het is een inspirerende en baanbrekende film, die inzicht geeft in een levensvatbare oplossing voor onze klimaatcrisis. Met epische beelden gemaakt op 5 continenten, opvallende opnames van NASA en NOAA en verbluffende animaties. Interviews met vooraanstaande wetenschappers, ecologen en experts, waaronder de Nobelprijswinnaar voor klimaat, leden van het International Panel on Climate Change, topwetenschappers van de National Oceanic and Atmospheric Association (NOAA).

Mignon Manderfeld stelt gratis haar yogastudio ter beschikking voor deze avond. Ze zal ons begeleiden in een mooie aarde-meditatie.

Adres: Kleingraverstraat 92, 6466 EH Kerkrade

Aanmelden:

Start: 19.30 uur inloop vanaf 19.15 uur

Entree: breng een stekje mee!

Film duur: 1.25 uur

Trailer: https://kisstheground.com/support-the-film

Info: 06-31920210

Vergelijkbare berichten