| |

28 Mei Repair Café in SamSam opent Week Zonder Afval

Zaterdag 28 mei gaan we om 10.00u open in de buurtzaal van Sam Sam Mijnzetellaan 6 Heerlen.

Tot 12.30u kunt u bij ons terecht.

Parksjtad in Transitie is door gemeente Heerlen benaderd voor deelname aan de Week Zonder Afval. Natuurlijk willen wij daar aan bijdragen. Officieel begint de week op maandag 30 mei maar omdat we elke laatste zaterdag van de maand ons Repair Café hebben, verzorgen wij daarmee de opening van de Week Zonder Afval. Het Repair Café wil immers de afvalberg verkleinen. Door goederen te herstellen, pimpen of repareren, kan het een tweede leven krijgen.

Ons deskundig reparatie team kan veel maar niet alles. Veel nieuwe artikelen worden namelijk met ingebouwde slijtage verkocht en zijn moeilijk te repareren doordat bijvoorbeeld de behuizing zit vast gelijmd. Door de verslagen van de reparatieochtenden op Repair Café Parkstad kunt u een indruk krijgen van wat wel en wat niet lukt.

Fabrikanten van elektrische apparaten moeten worden verplicht om producten te maken die langer meegaan en die repareerbaar zijn. Dat staat in een resolutie die het Europees Parlement op 16 maart met een grote meerderheid heeft aangenomen. Door te repareren kunnen consumenten bijdragen aan de circulaire economie, zie RepairCafé.org

Op de laatste dag van de thema week hebben wij Open Dag op de Dobbeltuin. Het initiatief komt van Milieu Centraal.

Meer: Week Zonder Afval

Tot ziens,
Medewerkers Repair Café Parkstad

Vergelijkbare berichten