| |

29 november klimaatstaking Heerlen

Spiegel, een middelbare school, het Pancratiusplein en een zwarte vrijdag: wat hebben die met elkaar te maken ?

Beetje ingewikkelde titel, maar het verband is snel uit te leggen.

In navolging van jongeren wereldwijd heeft ook in Heerlen een aantal leerlingen en leraren van het Bernardinuscollege zich georganiseerd en is zo in april 2019 het Spiegelproject gestart.

Het doel is om door middel van projecten zich bezig te houden en aandacht te vragen voor de grote problemen van onze tijd: klimaatverandering, verlies biodiversiteit en alle andere problemen die vallen onder de term duurzaamheid.

29 november is het Zwarte Vrijdag (Black Friday), het jaarlijkse hoogtepunt voor onze consumptiemaatschappij. En ons westerse consumptiepatroon in combinatie met het verbruik van geweldige hoeveelheden fossiele energie is dé oorzaak van alle duurzaamheidscrises.

Mooie dag toch voor wat tegengeluid ?

Want het komt goed uit dat 29 november ook de dag is die door Fridays For Future is uitgeroepen tot een landelijke dag van klimaatstaking (Global Day for Climate Action). Al in 14 grote steden in Nederland zijn acties aangekondigd, o.a. in Maastricht.

Enkele leden van de Groene Kanteling zitten in de actiegroep Grootouders voor het Klimaat.

De deelnemers aan het Spiegelproject hebben nu samen met enkele mensen van de actiegroep Grootouders voor het Klimaat het plan om niet achter te blijven bij Maastricht en roepen op tot een actie voor jong én oud waarbij ouders, grootouders, ooms, tantes, neefjes en nichtjes en zeker ook andere scholen samen komen. Zo kunnen alle deelnemers laten horen en zien dat ze zich grote zorgen maken om klimaat en milieu. Laat de politiek, het bedrijfsleven en burgers weten dat het zo niet langer kan en dat klimaat dé prioriteit hoort te zijn bij alle beleid in gemeente, bedrijven en alle andere organisaties.

Dus maak borden, spandoeken, yells en liedjes, zoek trommels, fluiten en pannendeksels en komt allen en laat zien en horen dat Heerlen ook als duurzame stad meetelt en actief wordt !

Waar ? Pancratiusplein Heerlen.

Wanneer ? vrijdag 29 november 13.00-14.00 uur

(verzamelen vanaf 12.30 uur)

Tot 29 november!

De Spiegelcommissie

Grootouders voor het Klimaat

Vergelijkbare berichten