Reparatie Café

2e Reparatiedag in RepairCafé GeredGoed za 29-1-2011

Het is alweer bijna 2 maanden geleden dat het ReparatieCafé GeredGoed geopend werd door de wethouder van Milieu en Duurzaamheid, de Heer Gillessen. Het was een geweldig succesvolle dag met veel enthousiasme en veel reparaties! Reparatie Café

Zaterdag 29 januari geven we hier vervolg aan en starten we het nieuwe jaar met een nieuwe naam: REPAIRCAFÉ GEREDGOED. Van 13.00 tot 17.00 uur in de Grote Zaal van het Luciushof, Putgraaf 3 Heerlen + fietsenwerkplaats een eindje verderop op  Putgraaf 188.

Waarom REPAIRCAFÉ? Omdat wij, na overleg met alle medewerkers ons aangesloten hebben bij het het Landelijk Collectief RepairCafé van Amsterdam, 2 jaar geleden door Martine Postma opgericht en met wie wij in de loop naar de opening toe contact hebben gezocht. De Stichting RepairCafé is bezig overal in den lande lokale gemeenschappen te stimuleren om ook een RepairCafé op te richten. Zij bouwen aan een soort franchise-organisatie. Dat wil zeggen dat zij met lokale initiatieven een naam, een logo, een basale opzet en een netwerk van contacten gaan delen. Daarbuiten is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen organisatie.
Het is voor mensen in het hele land stimulerend om  te zien dat het fenomeen zich verspreidt. Dat geeft mensen vertrouwen dat zij het ook kunnen gaan doen. Ons RepairCafé GeredGoed wordt dan ook via de website http://www.repaircafe.nl/2011/01/17/nu-ook-repair-cafe-in-heerlen/ zichtbaar buiten Parkstad zelf, die haar eigen website heeft om ons te vinden: parksjtad.transitiontowns.nl
Je wordt dan bekend bij mensen in de regio en daarbuiten en je helpt mee aan het verspreiden van de repareer-gedachte en aan het meer bereikbaar maken van repareren voor meer mensen. Wij kunnen dan op onze beurt weer de ervaringsdeskundigheid met het opzetten van een ReparatieCafé doorgeven aan mensen die in Zuid-Limburg ook zo’n initiatief willen starten.

Op zaterdag 29 januari kunt u weer terecht met kapotte spullen die u dierbaar zijn, van speelgoed tot kleine meubels, kleding maken en verstellen, breikunsten, kleine elektrische apparaten,vragen/problemen bij computergebruik, ook Apple-deskundigheid aanwezig! En alles wat zich nog verder aandient. Waar mogelijk repareert u zelf onder toeziend oog van vaklui.

De fietsenwerkplaats is 29 januari niet actief maar wel een week later op zaterdag 5 februari van 13.00 tot 17.00 uur.

Elektro-monteurs zijn nog steeds erg welkom! Ook als u andersoortige reparatie-kennis bezit en het leuk vindt die kennis met andere Parkstadbewoners te delen, bent u van harte welkom om mee te doen.
Interesse? Neem contact op met TT Parksjtad (reactieformulier) of mail naar

Vergelijkbare berichten