| |

3 Nieuwe boeken in de verkoop

Parksjtad in Transitie heeft 3 nieuwe boeken in de verkoop genomen.
Namelijk het pas uitgekomen boek Voedselbosrand van Madelon Oostwoud, een nieuwe uitgave van VELT: Groenten fermenteren en een oude bekende ge-update versie Handboek ecologisch tuinieren van VELT.

Boeken en brochures zijn na afspraak op het depot adres te koop (Tilburgstraat 21 Heerlen telefoon 06-47311049 of email:parksjtadintransitie(at)gmail.com) en te verkrijgen op de stand van Parksjtad in Transitie.

Boeken zijn te vinden op de Permacultuur en tuinboeken pagina.


Voedselbosrand

Boslandbouw, eetbare bomen en planten in rijen en randen

In voedselbosranden kun je een natuurlijke omgeving combineren met het telen van eetbare gewassen. Voedselbosrand is een inspirerend boek voor iedereen die met de principes van permacultuur en voedselbosbouw aan de slag wil.

Met het bestaande landschap als uitgangspunt laat Madelon Oostwoud de mogelijkheden zien voor voedselbosranden: randen en rijen oogstgevende planten en bomen, met een divers aanbod aan voedsel voor mens en dier. Denk aan hagen van grotere tuinen en perceelafscheidingen van boerenland tussen akkers en weilanden.

In ‘Voedselbosrand’ legt Madelon Oostwoud het verschil in werkwijze uit bij uiteenlopende uitgangssituaties en verschillende soorten bodems. Met voorbeelden van bestaande projecten, toegelicht door de eigenaars en ontwerpers. Oplossingen voor problemen rondom biodiversiteit, CO2-uitstoot en voedselproductie liggen voor het oprapen. De auteur brengt deze oplossingen op een plezierige, heldere en voor iedereen toe te passen manier in kaart. Bij deze publicatie hoort een losse plantenlijst.

Madelon Oostwoud is ontwerper en tuinauteur. Zij kweekt al jaren groenten, fruit en kruiden in de postzegeltuin achter haar huis. Ze heeft een voedselbos in Noord-Holland, geeft lezingen en workshops en schrijft voor tuintijdschriften.

Inspiratie voor aanleg, ontwerp en beheer van voedselbosranden
Bodemzorg, vaste eetbare planten, bosrandecologie
Inclusief losse bijlage met 250 soorten eetbare vaste planten

Lees exemplaar

In de pers

Auteur: Madelon Oostwoud
Druk: 2022, druk 1
Pagina’s: 128 + 68
Formaat: 17 x 21 cm
Uitvoering: gebonden, full colour; inclusief losse bijlage
Verschijningsjaar: 2022
Prijs: € 27,95


Handboek ecologisch tuinieren

Het Handboek ecologisch tuinieren is meer dan zomaar een boek vol nuttige moestuintips: het geeft je een complete visie op ecologisch moestuinieren. Zo krijg je inzicht in al wat er leeft in je moestuin en tuinier je als de beste!

Dit boek is het resultaat van jarenlang zoek- en studiewerk van enkele Velt-ingenieurs. Het is een naslagwerk waarin je alle principes en technieken die momenteel in de ecologische teelt bekend zijn kan terugvinden. Daarnaast is het een praktische en overzichtelijke handleiding voor de amateurtuinier die in zijn moestuin biologische, gifvrije groenten wil kweken.

Deze grondig herwerkte editie bevat de nieuwste wetenschappelijke inzichten over bodemleven, bodemzorg, bemesting en gewasbescherming.

Auteurs: Greet Tijskens, Geert Gommers, Lieven David en Frank Petit-Jean
ISBN: 9789081612890
Pagina’s: 700
Gewicht: 2050 gram
Publicatiejaar: 2014
Prijs: € 43,00
Leden VELT prijs: € 29,50


Groenten fermenteren

van seizoen tot seizoen

Ontdek in Groenten fermenteren hoe je eenvoudig en veilig seizoensgroenten fermenteert én hoe je deze fermenten gebruikt als smaakmakers in gerechten.

Groenten, zout en een pot waarin je die ingrediënten verzamelt: meer heb je niet nodig om aan de slag te gaan met fermenteren. Het boek Groenten fermenteren doet glashelder uit de doeken hoe je groenten fermenteert aan de hand van de droge methode en de natte methode. Heb je de basis onder de knie, dan kun je volop spelen met smaak, kleur en textuur. Zo maak je in elk seizoen je eigen unieke fermenten.

Een reeks verrassende recepten toont je vervolgens hoe je deze zelfgemaakte fermenten kunt verwerken. Zo hoeft er nooit een pot onaangeroerd in je koelkast of kelder te blijven staan.

Maak de fermentatiekok in je wakker en dompel je onder in een bruisend keukenavontuur!

Auteurs: Sam Dewilde, Leentje Speybroeck, Emelie Heller
ISBN: 9789492907080
Pagina’s: 96
Publicatiejaar: 2021

Prijs: € 25,00
Ledenprijs VELT: € 20,00

Vergelijkbare berichten