3e Reparatiedag in RepairCafé GeredGoed za 26-02-2011

3 Maal is scheepsrecht. Het opstarten was het moeilijkst maar nu begint het bijna routine te worden.  Reparatie Café

Zaterdag 26 februari is de derde editie van REPAIRCAFÉ GEREDGOED. Van 13.00 tot 17.00 uur in de Grote Zaal van het Luciushof, Putgraaf 3 Heerlen + fietsenwerkplaats een eindje verderop op  Putgraaf 188.

Het Landelijk Collectief RepairCafé van Amsterdam is druk met het voorbereiden van een tour om op uitnodiging in den lande lokale gemeenschappen te stimuleren ook een RepairCafé op te richten. Zij bouwen aan een soort franchise-organisatie. Dat wil zeggen dat zij met lokale initiatieven een naam, een logo, een basale opzet en een netwerk van contacten gaan delen. Daarbuiten is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen organisatie.
Het is voor mensen in het hele land stimulerend om  te zien dat het fenomeen zich verspreidt. Dat geeft mensen vertrouwen dat zij het ook kunnen gaan doen. Ons RepairCafé GeredGoed wordt dan ook via de website http://www.repaircafe.nl/2011/01/17/nu-ook-repair-cafe-in-heerlen/ zichtbaar buiten Parkstad zelf, die haar eigen website heeft om ons te vinden: parksjtad.transitiontowns.nl
Je wordt dan bekend bij mensen in de regio en daarbuiten en je helpt mee aan het verspreiden van de repareer-gedachte en aan het meer bereikbaar maken van repareren voor meer mensen. Wij kunnen dan op onze beurt weer de ervaringsdeskundigheid met het opzetten van een ReparatieCafé doorgeven aan mensen die in Zuid-Limburg ook zo’n initiatief willen starten.

Daarom zijn we van plan om de WIJKEN in te gaan! Vanaf maart kunnen wijkraden/besturen uit de regio Parkstad contact met ons opnemen, wanneer zij ons als gastteam willen ontvangen om een laatste zaterdag van de maand in hun wijk te komen repareren. April slaan we over omdat de laatste zaterdag Koninginnedag is. Vanaf mei 2011 kunt u ons contracteren. Wij vragen alleen of u een geschikte ruimte ter beschikking stelt in b.v. in een gemeenschapshuis of andere openbare gelegenheid.
Met de lokale wijkraad kunnen we dan in die eigen wijk propaganda maken en nieuwe deskundigen vergaren die mee willen werken op die zaterdag. Als dit bevalt kan dit initiatief verder uitgewerkt worden tot een eigen repaircafé in de wijk.

Op zaterdag 26 februari kunt u weer terecht met kapotte spullen die u dierbaar zijn, van speelgoed tot kleine meubels, kleding maken en verstellen, fietsen, breikunsten, kleine elektrische apparaten, vragen/problemen bij computergebruik, ook Apple-deskundigheid aanwezig! En alles wat zich nog verder aandient. Waar mogelijk repareert u zelf onder toeziend oog van vaklui.

De fietsenwerkplaats is open van 13.00 tot 17.00 uur.

Elektromonteurs zijn nog steeds erg welkom! Ook als u andersoortige reparatiekennis bezit en het leuk vindt die kennis met andere Parkstadbewoners te delen, bent u van harte welkom om mee te doen.
Interesse? Neem contact op met TT Parksjtad (reactieformulier) of mail naar

Vergelijkbare berichten