| |

Bestel rechtstreeks bij Boeren uit de streek

Door Leo de Groot

Parkstad in Transitie pleit voor de korte keten van producent naar consument. Dus rechtstreeks bestellen bij boeren uit de streek. Om dat te promoten hebben we wat gegevens van de website van Boeren en Buren geplukt. Zij geven namelijk die mogelijkheid.

Het concept van Boeren en Buren komt uit Frankrijk en is nu op veel plaatsen in Europa “ingeburgerd”.

HET IS VAN HIER

Bij Boeren & Buren leggen de producten in Nederland gemiddeld 20 km af tot op je bord. 

Elke Buurderij heeft unieke producten uit eigen streek. Buurderij is de naam voor de organisatie die het regionaal organiseert.

HET IS EERLIJK

Bij Boeren & Buren bepaalt de Producent zelf de prijs. Hij of zij ontvangt meteen 77% (excl. BTW) van het verkoopbedrag.

Geen centrale inkopers meer die hun voorwaarden opleggen. Een eerlijk loon naar werk is de basis voor onze sociale impact.

HET IS OVERAL

Bestel online en haal je bestelling af in de meer dan 140 Buurderijen in België & Nederland. 

Bovendien leveren heel wat Buurderijen de producten tot bij je thuis.

Ook in Heerlen is een Buurderij. Joséphine Kaeppelin is Buurderij-Verantwoordelijke.

Je kan online bestellen en betalen en de producten ophalen op donderdagmiddag van 16.30u tot 18.30u op de Limaweg 3, 6415 XD Heerlen. Het is in het gebouw van de voormalige Vrijeschool.

Het is ook mogelijk om het bestelde te laten bezorgen tegen een kleine meerprijs.

KLANTENBINDING

Het leuke van de buurderij in Heerlen is dat ze door het jaar heen allerlei activiteiten organiseren waarbij iedereen welkom is. Zo zijn er proeverijen met kennismaking met de producenten. Ik heb ook eens een Pot-Luck maaltijd meegemaakt. Verrassend lekker en erg gezellig.

Elk jaar wordt er een Kok en Kunst diner georganiseerd. Dat gebeurt op een verrassingslocatie. Dit jaar was dat in het oude Boerenleenbank gebouw op Promenade II. Dit diner richte zich op het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten, hergebruik en delen van voorwerpen, ideeën en papieren zakken, en het bevorderen van gezelligheid. Het diner was ook een uitnodiging om na te denken, om nieuwe manieren van eten te vinden en nieuwe manieren van samenzijn voor een meer verantwoordelijke en duurzame toekomst.

Het was een vier sterren diner gemaakt door een vier sterren kok. Echt lekker en goed verzorgd.

We werden opgewacht door Joséphine Kaeppelin, initiatiefnemer, coördinator, kunstenares om vervolgens gezamenlijk naar de plaats van het diner te lopen.

Vergelijkbare berichten