Dobbeltuin in aanleg

Cursus moestuinieren in MSP voor de Dobbeltuin

Op 12 maart 2014 start een cursus moestuinieren voor de Dobbeltuin

Dobbeltuin in aanleg
Dobbeltuin in aanleg 27-02-2014

De Dobbeltuin is een buurttuin in aanleg aan de Dobbelsteijnstraat in Meezenbroek, een particulier initiatief van de werkgroep Permacultuur van Transition Town Parksjtad. Tuinieren op permacultuurbasis is samenwerken met de natuur, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën zoals kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
Deze buurttuin is een tuin door en voor de buurt en belangstellenden en iedereen die het leuk vindt kan hier haar of zijn steentje bij gaan dragen en meedelen in de oogst. De tuin heeft ook terrassen voor momenten van ontspanning en buurtcontact. Voor het allemaal zover is en de buurttuin in mei feestelijk wordt geopend, willen wij buurtbewoners een cursus moestuinieren op permacultuurbasis aanbieden.

moestuin cursus voorjaar 2013
Cursist vertelt over het ontwerp van haar tuin

Cursus moestuinieren:
De moestuin cursus bestaat uit 10 uur theorie in 4 avonden en 10 uur praktijk in twee dagen. Mensen die willen meehelpen in de Dobbeltuin krijgen voorrang  bij de inschrijving van de cursus. Het mes snijd echter aan twee kanten. Want door de cursus doe je ook nieuwe ideeën op voor de eigen tuin. Behalve theorie wordt in de cursus samenwerkingsvormen gebruikt waarin men van elkaar leert.

In de cursus wordt aandacht besteed aan: tuinontwerp, wisselteelt en combinatieteelt, natuurlijke bemesting, bestrijding/voorkomen van plantenziektes en plagen, wel of niet spitten en nog veel meer.

Cursus data:
woensdag 12, 19, 26 maart en 2 april van 19.30u tot 22.00u.
Bij een overinschrijving wordt er een 2e cursus gehouden op
donderdag 13, 20, 27 maart en 3 april van 19.30u tot 22.00u
Locatie: Stichting Buurtbeheer MSP, Eindhovenstraat 51 Heerlen

De praktijkdagen zijn zaterdag 5 april en 3 mei van 10.00u tot 15.00u.
Plaats: Dobbelsteijnstraat in de Dobbeltuin.

Kosten: €25,- dit is inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. De rest van het cursusgeld wordt besteed aan de inrichting van de Dobbeltuin.

Informatie en aanmelden:
Leo de Groot ">ljm.degroot(at)telfort.nl tel.: 045-5725409 of 06-47311049

Vergelijkbare berichten