moestuin cursus voorjaar 2013

Cursus moestuinieren voor beginners in MSP

Doordat er mensen op de buurtmoestuin aan de Limburgiastraat in Heerlen behoefte hadden aan theoretische en praktische kennis heeft Leo de Groot van de werkgroep buurtmoestuin MSP het op zich genomen om een cursus te geven. De cursus bestaat uit 10 uur theorie verdeeld over 4 avonden en 10 uur praktijk verdeeld over 2 zaterdagen. Al heel snel was de cursus vol maar als u belangstelling hebt voor een volgende cursus, dan kan u dat kenbaar maken met een email naar info(at)parksjtad.transitiontowns.nl

Leo is al enige jaren met moestuinieren bezig en heeft een ontwerp cursus permacultuur gevolgd. Permacultuur is een samenwerking van mens en natuur gericht op een lange termijn overlevingskans voor beiden. Bij permacultuur worden principes toegepast om natuurlijke kringlopen te herstellen, zowel ecologisch als sociaal.
Vorig jaar heeft Leo een cursus gevolgd waarmee hij les kan geven over permacultuur. Het mag dan ook niet verbazen dat hij behalve over moestuinieren, het ook een beetje over permacultuur heeft in de cursus. Zijn collega Jeanette Wolters waarmee hij samen de cursus geeft, heeft ook een permacultuur ontwerp cursus gevolgd. Vorig jaar hadden ze in Kerkrade op een braakliggend stuk grond een zelfpluktuin met de buurtbewoners aangelegd. Ze zijn beiden betrokken bij Transition Town Parksjtad en de werkgroep permacultuur.SAM_0234aEen cursist legt uit waar zij haar moestuin wil aanleggen en waar zij rekening mee moet houden.

SAM_0235aAandachtig gehoor met rechts cursus assistent Jeanette Wolters.

SAM_0239aAnalyseren van potentieel compost, wat kan er wel en wat kan er niet in.

SAM_0240aAnalyseren van potentieel compost, wat kan er wel en wat kan er niet in.

SAM_0259aCursus docent in wording Leo de Groot.

SAM_0262aEen impressie van cursus materiaal waaronder kiemen en pootgoed.

SAM_0263aIs dit nu een aardpeer?

SAM_0264aZaden in alle maten en groten.

Een cursist legt uit waar zij haar moestuin wil aanleggen en waar zij rekening mee moet houden. Een les plan.

Vergelijkbare berichten