| | |

Cursus Natuurlijk moestuinieren 2019

Wil je ook je eigen biologische groenten en fruit verbouwen? De Werkgroep Permacultuur van Parksjtad in Transitie organiseert een cursus. Na het volgen van deze cursus kun je gelijk aan de slag in je eigen tuin, buurttuin of samentuin. Deze cursus wordt gegeven door Leo de Groot.

Leo is in 2012 begonnen met lesgeven. Na zijn Permacultuur Ontwerp Cursus (PDC), volgde hij een cursus lesgeven in permacultuur in Denemarken (Permaculture Education Course). Daarnaast heeft hij praktijk ervaring door een eigen tuin en de Dobbeltuin in Heerlen.

Permacultuur is leven in het besef onderdeel te zijn van de natuur.

Permacultuur is leren van de natuur met als doel te voorzien in menselijke behoeften terwijl we de gezondheid van ecosystemen verbeteren of in stand houden. Het heeft 3 ethische principes als basis: zorg voor de aarde, zorg voor de mensen, eerlijk delen.

De cursus natuurlijk moestuinieren bestaat uit 10 uur theorie in 4 bijeenkomsten en 2 praktijkdagen met 4 uur theorie en 6 uur praktijk.

Behalve theorie wordt in de cursus samenwerkingsvormen gebruikt waarin men van elkaar leert. Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximum 16.

Les 1 Algemene introductie: 3 ethische principes, 12 permacultuur principes, sectoren, waar komt de moestuin.

Les 2 Aarde en vruchtbaarheid, wel of niet spitten, compost maken, grond verbeteren.

Les 3 Soorten planten en zaad, zaaien, combinatieteelt, wisselteelt, opvolging, teeltplan.

Les 4 Gewasbescherming, slakken, kruidengier, medewerkers, oogsten en bewaren.

Als rode draad in de cursus loopt het maken van je eigen tuinontwerp.

De cursus natuurlijk moestuinieren wordt gegeven op maandag 11, 25 februari, 11, 25 maart van 19.30u tot 22.00u. in het Transitie-lokaal, Mijnzetellaan 6 Heerlen.

De praktijkdagen zijn op zaterdag 13 april en za. 11 mei van 10.00u tot 15.00u op de Dobbeltuin, Dobbelsteijnstraat Heerlen.

Kosten: Vrijwilligers Parksjtad in Transitie €35,- anders €55,- inclusief lesmateriaal en koffie/thee.

Aanmelden bij Leo de Groot mail: ljm.degroot(at) telfort.nl

Voor meer informatie: tel. 06 47311049

Deze cursus is vol. Een 2e cursus is op dinsdag 19, 26 maart, 2 en 9 april. De praktijkdagen zijn op zaterdag 20 april en 25 mei.

Vergelijkbare berichten