moestuin cursus voorjaar 2013
|

Cursus natuurlijk moestuinieren in MSP 2015

Dobbeltuin Meezenbroek

SAM_0023a
Dobbeltuin

Start: 18 februari 2015

De Dobbeltuin is een buurttuin aan de Dobbelsteijnstraat in Meezenbroek, een particulier initiatief van de werkgroep Permacultuur. Tuinieren op permacultuurbasis is samenwerken met de natuur, waarbij de natuur als voorbeeld genomen wordt.
Deze buurttuin is een tuin door en voor de buurt en belangstellenden en iedereen die het leuk vindt kan hier haar of zijn steentje bij dragen en meedelen in de oogst. De tuin heeft terrassen voor momenten van ontspanning en buurtcontact.
Bij deze bieden wij buurtbewoners en belangstellenden een cursus natuurlijk moestuinieren aan.

moestuin cursus voorjaar 2013
Cursist vertelt over het ontwerp van haar tuin

Cursus moestuinieren:
De cursus natuurlijk moestuinieren bestaat uit 10 uur theorie in 4 avonden en 10 uur praktijk in twee dagen. Bewoners die willen meehelpen in de Dobbeltuin krijgen voorrang en korting bij de inschrijving van de cursus. Het mes snijd echter aan twee kanten. Want door de cursus doe je ook nieuwe ideeën op voor de eigen tuin. Behalve theorie wordt in de cursus samenwerkingsvormen gebruikt waarin men van elkaar leert.

In de cursus wordt aandacht besteed aan: tuinontwerp, wisselteelt en combinatieteelt, natuurlijke bemesting, bestrijding/voorkomen van plantenziektes en plagen, wel of niet spitten en nog veel meer.

Cursus data:
woensdag 18 en 25 februari, 4 en 11 maart van 19.30u tot 22.00u.

Locatie: Stichting Buurtbeheer MSP, Eindhovenstraat 51 Heerlen

De praktijkdagen zijn zaterdag 21 maart en 18 april van 10.00u tot 15.00u.
Plaats: Dobbelsteijnstraat in de Dobbeltuin.

Kosten: €35,- dit is inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. De rest van het cursusgeld wordt besteed aan de inrichting van de Dobbeltuin. Medewerkers van de Dobbeltuin betalen €25,-

Informatie en aanmelden:
Leo de Groot ljm.degroot(at) telfort.nl tel.: 045-5725409 of 06-47311049

Vergelijkbare berichten