CURSUS PERMACULTUUR 2012

CURSUS PERMACULTUUR 2012
17 augustus – 2 september Locatie: De Kleine Aarde te Boxtel

Uit de folder:

permacultuur in het kort
Permacultuur is een ontwerpmethode die is geïnspireerd door natuurlijke systemen, gericht op een samenwerking tussen mens en omgeving. Door het toepassen van een aantal slimme principes kun je jouw leefomgeving zo inrichten dat hij op een duurzame en veerkrachtige manier overvloed creëert. Denk aan voedselproductie, huisvesting, energie, waterzuivering, vervoer, financiën en relaties en veerkracht binnen de samenleving. Tijdens de cursus maak je kennis met de principes van Permacultuur in theorie en in de praktijk en leer je ze zelf toepassen.

locatie en tijd
De cursus vindt plaats op het terrein van de voormalige De Kleine Aarde te Boxtel. Tijdens de cursus leven we zoveel mogelijk volgens de principes van Permacultuur; we leven en leren twee weken samen en zorgen voor ons eigen voedsel. Er is volop inspiratie en ruimte om te leren en elkaar te inspireren. Van 17 augustus tot en met 2 september 2012 word je ondergedompeld in Permacultuur.

voor wie
De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in en graag aan de slag wil met permacultuur. Dat kan zowel privé als beroepsmatig zijn.
wat houdt de cursus in?
Tijdens de cursus bieden we een gevarieerd programma aan: theorie en praktijk wisselen elkaar af en naast het intensieve programma is er ook tijd ingeruimd voor rust en stilte. We gaan op excursies om op andere plaatsen inspiratie op te doen en werken met een docententeam met verschillende achtergronden.
Een kleine greep uit de inhoud: – permacultuur ethiek en principes – bodem en bodemverbetering – werken met water – (micro)klimaat – voedselproductie en plantkunde – ecologisch bouwen – sociale permacultuur – ontwerptechnieken
Daarnaast worden er tijdens de cursus diverse keuzemodules aangeboden, zodat je je kunt verdiepen in je specifieke interesses.
Na het succesvol voltooien van de cursus ontvang je het internationaal erkende Permacultuur Design Certificaat.

kosten en inschrijven
De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 500,- per deelnemer. Dit is voor de cursus, eten en drinken en een slaapplek met eigen tent op het terrein van De Kleine Aarde. Het is mogelijk om een slaapkamer te huren, de kosten hiervoor bedragen € 15,- per nacht (informeer naar de voorwaarden).
interesse of vragen?
Neem contact op met Leo de Groot via ljm.degroot(at)telfort.nl. Ook kun je meer info vinden op onze facebook pagina Cursus Permacultuur 2012. Je inschrijving is definitief wanneer het volledige cursusgeld is betaald.

cursus permacultuur 2012 wordt georganiseerd door: Frank Dichtl, Elan Flach, Leo de Groot, Sebastiaan Verkuijl, Thomas Volman en Marieke Wingens.

workshops
Om alvast in de stemming te komen voor de Cursus Permacultuur 2012 organiseren we twee workshops bij De Kleine Aarde.

bodemleven
31 maart 2012, van 10:00 tot 16:00
We beginnen met een uitleg over de bodem en haar processen in het voorjaar. Tijdens de daaropvolgende wildeplantenwandeling worden verse ingrediënten voor de lunch verzameld. Na een heerlijk maal ga je aan de slag met het plantrijp maken van de aarde. We zaaien in bakjes die je mee naar huis kunt nemen en op een later tijdstip in je eigen tuin kunt uitplanten.

zorg voor de aarde
19 mei 2012, van 10:00 tot 16:00
De dag begint met theorie over technieken voor bodemverbetering als mulchen en composteren. Daarna volgt een wildeplantenwandeling waarbij verse ingrediënten voor de lunch worden verzameld. Na een lekker en voedzaam twaalfuurtje wordt de voorgaande theorie in praktijk gebracht. Ook zaaien we de planten die pas na ijsheiligen de grond in kunnen.
Meedoen met een workshop kost €12,50 per persoon, incl. lunch.
Graag even aanmelden per mail via: ljm.degroot(at)telfort.nl
Adres: De Kleine Aarde 2.0, Het Klaverblad 13, 5283 TV Boxtel.

Vergelijkbare berichten