| | |

Dag van de Duurzaamheid 14 oktober

Landelijk is het de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid en daarom een jubileumeditie. In Parkstad organiseren wij het nu voor de vierde keer. Het is  wederom op de prachtige lokatie Hoeve Corisberg aan de Corisbergweg 1 in Heerlen. Het programma is van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Dit jaar is het thema AFVAL.

Er is kunst met afval van Kazaa, workshop composteren door Leo de Groot (wat doe je met je keuken en tuinafval?), Pascal Braam verteld over “afval voorkomen” (Zero Waste) en er zijn afvalcoaches.

Voor de kinderen is er een puzzelronde, een RD4 afvalspel, een workshop kaasmaken door Cathy Huynen, kratklimmen met de scouting, workshop robot en afvalscheiden door lego leage en boogschieten en blikgooien door de Wombats. Er is een prijsuitreiking van de afvalcoaches en een prijsuitreiking van de puzzelronde.

Verder staat de RD4 er met een elektrische vuilniswagen, is er uitleg van het Repair Café over het zelf maken van een windmolen, een workshop warmtepompen en rondleiding Boerderij.

Er zijn diverse informatiestands van o.a. plastic schredderen, Parksjtad in Transitie, Groene Wijk Duurzaam / Buurkracht.

De winkel van de Boerderij is open en er wordt voor een hapje en een drankje gezorgd.

Vergelijkbare berichten