|

Dag van de Duurzaamheid 2016

HoeveCorrisberg kopie

Adres: Hoeve Corisberg, Corisbergweg 1 te Heerlen Datum: zondag 9 oktober
Tijd: 11:00 tot 16:00 uur

China en Amerika doen mee, U ook?

In Parijs is eind vorig jaar door bijna 200 landen afgesproken om samen maatregelen te nemen om voor zover nog mogelijk de temperatuurstijging op aarde door de klimaatverandering onder de 2 graden, bij voorkeur zelfs onder de 1.5 graad te houden. Het verdrag moet door de nationale regeringen van de afzonderlijke landen worden geratificeerd. Enkele dagen terug hebben China en de VS dit gedaan. Deze twee landen zorgen voor circa 38 % van alle broeikasgassen. Dus na deze reuzenstap zullen naar verwachting ook andere landen snel tot ratificatie overgaan.

En wat doen wij als burgers ? Wachten we tot onze regering wetten uitvaardigt of subsidie geeft? Of gaan we aan de slag daar waar we kunnen. Dan moet je wel weten wat je kunt doen en , even belangrijk, wat je kunt laten.
De dag van de duurzaamheid, zondag 9 oktober, is de kans om hierachter te komen.

De wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld organiseren op zondag 9 oktober voor de tweede keer een “Dag van de Duurzaamheid” voor heel Parkstad Limburg. Samen met de organisaties: De Seizoenen, Hoeve Corisberg, Parksjtad in Transitie, Buurkracht, gemeente Heerlen en Benzenraderhof is een leuk en informatief programma opgezet voor jong en oud.

Centrale plek voor alle activiteiten is Hoeve Corisberg en het programma begint om 11:00 uur en eindigt om 16:00 uur. De Wethouder zal om 12.00 uur de officiële opening verrichten.

Een greep uit de activiteiten op deze dag: laat je kapotte spullen kosteloos repareren door het “Repair Café”, leer alles over elektrische auto’s en fietsen, maak zelf kaas of maak in enkele uren zelf een energiezuinige oven. U kunt ook deelnemen aan de workshop bodemenergie en daarna meefietsen (eigen fiets) langs woningen waar dit in de praktijk wordt gebracht. De fietstocht gaat ook langs de sporthal van Bekkerveld alwaar uitleg wordt gegeven over het mijnwatersysteem.

Ook voor kinderen is er veel te beleven op de dag van de duurzaamheid, zoals het uitpluizen van braakballen, het vangen van waterbeestjes en nog veel meer. Kinderen van groep 8 van de basisscholen in Heerlen-Zuid krijgen op school een werkblad met vragen over duurzaamheid. Op 9 oktober worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De winnaars krijgen een leuke verrassing.

U bent allen welkom, noteer 9 oktober alvast in uw agenda. Zie voor programma; http://www.heelebaan.nl/

Wat is er te doen:

–  Repair café: breng je eigen kapotte spullen mee. Misschien dat ze gerepareerd kunnen worden, goedkoop en duurzaam.

–  Elektrische auto’s: stil, zuinig, maar ook betaalbaar?

–  Elektrische fietsen: makkelijke in onze regio met al die heuvels.

–  D’r Greeny on tour: adviezen over duurzaamheid.

–  Natuur workshops:

o 11:15 uur, Braakballen uitpluizen.
o 12:15 uur, Kaas maken.
o 14:15 uur, Waterbeestjes vangen.

–  13:30 uur, Workshop Rocket Stove: maak in een dag je eigen rocketstove.

–  11:15/14:15 uur, Rondleiding Hoeve Corisberg: wolvarkens als schaapjes.

–  11:15/14:00 uur, Energie uit de grond: workshop en aansluitend fietstocht langs woningen met bodemenergie, zonnepanelen en mijnwater.

–  13:00/15:00 uur, Prijsuitreiking: werkblad voor de basisscholen.

–  Workshops:

o 12:15 uur, Djembé spelen.
o 13:15 uur, Zonnepanelenproject Heerlen.
o 13:45/15:30 uur, Buurkracht, elektriciteit besparen.

Leuk en Informatief voor Jong en Oud

Vergelijkbare berichten