|

Dag van de Duurzaamheid 2017

Op zondag 15 oktober organiseren o.a. Hoeve de Corisberg, Parksjtad in Transitie weer een Dag van de Duurzaamheid.

Net als in 2016 zullen weer diverse organisaties aan deze dag deelnemen en tezamen zal er een afwisselend en leerzaam programma worden verzorgt.

Adres: Hoeve Corisberg, Corisbergweg 1 te Heerlen

Datum: zondag 15 oktober

Tijd: 11:00 tot 16:00 uur

In Parijs is door bijna 200 landen afgesproken om samen maatregelen te nemen om voor zover nog mogelijk de temperatuurstijging op aarde door de klimaatverandering onder de 2 graden, bij voorkeur zelfs onder de 1.5 graad te houden. Het verdrag is door de nationale regeringen van de afzonderlijke landen geratificeerd. Helaas heeft de VS zich teruggetrokken.

En wat doen wij als burgers ? Wachten we tot onze regering wetten uitvaardigt of subsidie geeft? Of gaan we aan de slag daar waar we kunnen? Dan moet je wel weten wat je kunt doen en, even belangrijk, wat je kunt laten.

De dag van de duurzaamheid, zondag 15 oktober, is de kans om hierachter te komen.

Samen met de organisaties: De wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld, De Seizoenen, Hoeve Corisberg, Parksjtad in Transitie, Buurkracht, gemeente Heerlen en Benzenraderhof is een leuk en informatief programma opgezet voor jong en oud. Dit keer ligt de nadruk op duurzaam voedsel.

Centrale plek voor alle activiteiten is Hoeve Corisberg. Het programma begint om 11:00 uur en eindigt om 16:00 uur. De Wethouder zal om 12.00 uur de officiële opening verrichten.

Een greep uit de activiteiten op deze dag:

Duurzaam verbouwen: bio boeren, voedselbossen, eetbare wilde planten en kruiden.

Duurzaam koken: rocket stove, kaas, zuurkool maken, kruiden herkennen.

Duurzaam leven: overleven (scouting), elektrische auto’s en fietsen.

Ook voor kinderen is er veel te beleven op de Dag van de Duurzaamheid, zoals spel duurzaam voedsel en een puzzelronde. Aan de puzzelronde zijn leuke prijzen gekoppeld.

U bent allen welkom, noteer 15 oktober alvast in uw agenda.

Zie voor programma; www.parksjtad-in-transitie.nl

Meer informatie over de dag van de duurzaamheid staat op:

www.dagvandeduurzaamheid.nl

Vergelijkbare berichten