|

De Dobbeltuin is BoomBomBeheerder

Onlangs een pakket met 100 boombommetjes gekregen op de Dobbeltuin van The Pollinators. Iedereen kan gratis een boombommetje komen halen op de Dobbeltuin.
De boombommetjes zijn kleibolletjes met de biologische zaden van de zwarte els, ruwe berk en lijsterbes. Deze bomen komen veel in Nederland voor (inheemse soorten), ontkiemen en groeien relatief makkelijk én helpen de biodiversiteit vooruit. De zaden zijn speciaal geselecteerd door Staatsbosbeheer.

Bestuivers zoals bijen en vlinders hebben het zwaar. Ze kunnen buiten niet genoeg stuifmeel en nectar vinden, en ze hebben last van pesticiden in de landbouw en tuinen. En dat terwijl bestuivers onmisbaar zijn voor een gezonde natuur. Bovendien zou veel van ons eten niet bestaan zonder bestuiving door de kleine beestjes. Help bestuivers aan stuifmeel en nectar door deze boombommetjes te planten.

Boombommetjes worden niet ‘geplant’ op de gewone manier maar uitgegooid op een geschikte plek. De klei beschermt de zaden tot deze gaan ontkiemen. Gooi de bommetjes tijdens de maand Treevember uit op plekken waarvan je weet dat daar een boom kan groeien. Dat kan in je eigen tuin zijn of op een stukje land waarvan je toestemming hebt van de beheerder. Je mag het bommetje natuurlijk ook een stukje de grond in duwen.
Per persoon maximaal 10 bommetjes voor verspreiding onder familie en vrienden.

https://www.thepollinators.org/treevember

TREEVEMBER
DOE MEE, PLANT MEE!
De herfst is er en dat betekent: bomen planten!
Ga aan de slag in een voedselbos of regel je voorraadje unieke boombommetjes!
November is Treevember.

Tijdens Treevember brengen we een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens.

Vergelijkbare berichten