| | |

Demonstratie ABP het duurt te lang verslag

In 2 maanden tijd heeft de Klimaatcoalitie Parkstad al 3 acties georganiseerd bij het ABP in Heerlen. De oproep die de coalitie heeft gedaan om vóór de ‘Follow This’ klimaat resolutie testemmen tijdens de aandeelhoudersvergadering van Shell werd genegeerd. Vorige week werd wel bekend dat ABP eind 2020 het belang in Shell vergroot heeft. Kortom genoeg reden om weer aan te kloppen! Gisteren 25 juni, hebben we in Heerlen vanuit het centrum met ruim 30 mensen een mars gelopen naar het ABP kantoor.Bij het ABP kantoor werden toespraken gehouden door: Partij voor de Dieren Heerlen, Waterschappers voor een klimaatneutraal ABP, Amnesty International Maastricht en bezorgde Parkstad inwoner Jos Reinders op persoonlijke titel. Onze boodschap werd op deze manier vanuit verschillende invalshoeken belicht.

Jos Reinders zei: “Ik heb altijd geprobeerd de juiste keuzes te maken in mijn leven; voor onszelf, voor het klimaat, voor onze kinderen en vooral voor de wereld ná mij. Dat er dan een pensioenfonds bestaat die met míjń geld totaal andere keuzes maakt vind ik niet kunnen en ronduit onbegrijpelijk. Ik ben dus jarenlang gedwongen om met mijn geld te investeren in fossiele grondstoffen ipv verduurzaming.

Partij voor de Dieren riep de Limburgse politiek op het ABP te laten stoppen met investeringen in fossiel. Aangezien de andere partijen dit tegenhouden, protesteert PvdD gisteren middag zelf bij het APG-gebouw in Heerlen.

Lotte Keularts zei namens de Klimaatcoalitie Parkstad; “ABP is het grootste pensioenfonds van Europa met 3 miljoen deelnemers en maar liefst 466 miljard euro aan vermogen. Met dit vermogen komen verantwoordelijkheden en verplichtingen. Zo heeft het ABP volgens de pensioenwet de verplichting om in het belang van de deelnemer te beleggen. 59 procent van de ABP deelnemers wil dat hun pensioengeld duurzaam belegd wordt, maar ABP blijkt hier geen gehoor aan te geven. Wij zullen actie blijven voeren om ABP te dwingen tot snellere verduurzaming.”

Wil je ook betrokken raken bij de strijd voor klimaatrechtvaardigheid? Mail naar klimaatcoalitieparkstad(at)gmail.com. Hier kan je je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief, zodat je weet wanneer wij weer de straat op gaan.

Vergelijkbare berichten