| |

Doe mee aan Fairtrade

Aan scholen, sportclubs, buurthuizen, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties in Heerlen

Doe mee aan Fairtrade in onze gemeente – een stapje naar meer rechtvaardigheid!

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Dat gebeurt onder meer door producenten een eerlijke prijs te betalen voor hun producten. In Heerlen kunnen we daarbij helpen door producten te kopen met het Fairtrade of Max Havelaar keurmerk.

Momenteel streeft een werkgroep van diverse organisaties ernaar dat Heerlen ‘Fairtrade gemeente’ wordt. Daarvoor moeten meer winkels Fairtrade producten gaan verkopen, meer cafés Fairtrade koffie en thee schenken en meer organisaties Fairtrade producten gebruiken. De werkgroep probeert dit doel te realiseren. De gemeenteraad van Heerlen heeft in een motie aangegeven dat ook de gemeente hieraan wil meewerken.

Hoe kan je als organisatie meedoen?

door Fairtrade producten te gebruiken (sowieso koffie) en
dit bekend te maken in je kring, onder je leden, leerlingen, personeel enz.

Wat nog meer?
Als je als organisatie, club enz. bijdraagt aan het behalen van de titel Fairtrade Gemeente, word je in het zonnetje gezet op de Facebook-pagina van Fairtrade Regio Parkstad: https://www.facebook.com/fairtraderegioparkstad/. Je kunt promotiemateriaal krijgen zoals tafelkaartjes, folders en raamstickers. Je wordt vermeld op de goed bezochte website http://fairtradegemeenten.nl/. En je wordt uitgenodigd voor leuke Fairtrade activiteiten, waarbij je de kans krijgt jezelf te presenteren.

Doe ook mee

Doe mee als horeca
Doe mee als persoon
Doe mee als gemeente
Doe mee als organisatie
Doe mee als winkel
Doe mee als bedrijf

Wil je meedoen?

Vul onderstaand formulier op www.fairtradegemeenten.nl in en stuur het vervolgens naar projectleider Lieke Rijkx via l.rijkx(at)coslimburg.nl.

FT – brief – tellijst Voor organisaties in Heerlen 9-18

Vergelijkbare berichten