|

Duurzaamheidsfestival Voerendaal

Op zaterdag 15 oktober 2022 organiseert de gemeente Voerendaal de tweede editie van het Duurzaamheidsfestival Voerendaal. Een gezellig laagdrempelig festival tussen 11.00 en 17.00 uur bij Lubosch Land, Ransdalerstraat 28 in Ransdaal.

Het thema duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. Een festival met standjes, activiteiten voor jong en oud, rondleidingen, presentaties, muziek en veel informatie. Duurzame voorbeelden van inwoners, gemeente en ondernemers. Met onder andere zonnepanelen, oplaadpunten, in en om het huis, eten en drinken, vrije tijdsbesteding, afval, energie opwekken, streekproducten, voedselbos, moestuin, water, ecars en educatie. Met andere woorden, een festival om energie van te krijgen! De entree is gratis voor bezoekers.

Voerendaal Buitengewoon Duurzaam: samen zetten we onze schouders onder een gezond en duurzaam Voerendaal. Kom proeven, luisteren en kijken en laat je vooral inspireren! De entree is gratis! Parkeren kan in de wei tegenover Lubosch Land, maar kom vooral te voet, met de fiets of met de trein.

Programma met sprekers en ludieke invulling per thema:
11 – 12 uur: Opening / Vergroening & Water
12 – 13 uur: Wonen & Energie
13 – 14 uur: Vrije tijd / Rondleiding tuinderij en voedselbos Lubosch Land
14 – 15 uur: Circulariteit
15 – 16 uur: Voeding / Rondleiding tuinderij en voedselbos Lubosch Land
16 – 17 uur: Mobiliteit / Sluiting

Tussen 14.00 en 17.00 uur zorgen de Blues Bellies, met onder andere muzikanten bekend van het Muziekcollectief Voerendaal, voor de muzikale omlijsting van het festival!

De organisatie is in handen van de gemeente Voerendaal in samenwerking met EuregioBizz.tv.

Vergelijkbare berichten