|

Eerste GroenDak in Heerlen is een feit

Bij Het Parapluiehuis in heerlen is een GroenDak aangelegd met o.a. medewerking van Parksjtad in Transitie en de Stadstuin Heerlen. Volgens de sateliet-foto’s, is dit het eerste GroenDak in Heerlen.

Hiermee gaan zij het centrum van Heerlen helpen te vergroenen gesteund door de Gemeente Heerlen. De bestaande daken zijn speciaal hiervoor aangepast, in totaal 90m2. Per m2 dak kan meer dan 30 liter water extra vastgehouden worden, vergelijkbaar met 15 regentonnen! Samen maken we de stad koeler en klimaatbestendig!

30% van de energie verdwijnt via het dak bij een slecht geïsoleerd huis. Het keukendak is daarom voorzien van 10cm (Rc=4.5) isolatie. Samen met de 5cm die er al zit en het groene dak zorgt dat voor een lekker koel huis in de zomer en hoeft er weinig verwarmd te worden in de winter. De nieuwe koepels hebben 4-dubbel glas en geïsoleerde opstanden.

Er komen zonnepanelen op het dak. Samen met een warmtepomp en WTW installatie, wordt een goede energie efficiëntie bereikt. Kortom Het Parapluiehuis wordt erg duurzaam opgeknapt.

Vergelijkbare berichten