Excursie’s Heemtuin Oud Valkenburg

DSC_4953aOp zondag 26 mei, 7 juli en 18 augustus verzorgt natuurgids en planten deskundige Riëtte Janssen excursies in de Kasteeltuin Oud Valkenburg. Deze tuin is een oase van groen, een harmonie van geuren en kleuren, een uniek gebied in een monumentale omgeving.

De excursie leidt langs tal van geneeskrachtige kruiden en eetbare wilde groenten waar bij stil gestaan wordt voor een uitleg daarover.

Ooit was het de tuin van kasteel Schaloen.
Nu een combinatie van heemtuin en kruidentuin, samen met de watermolen vormen zij de drie elementen van de kasteeltuin Oud-Valkenburg, een kostbaar erfgoed waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan!

  • Het meenemen van honden, ook aangelijnd, is helaas niet toegestaan (met uitzondering van gediplomeerde geleidehonden/assistentiehonden.

In het heemparkgedeelte is ruim plaats voor inheemse flora. Zo’n vierhonderd plantensoorten die typerend zijn voor de Zuid-Limburgse flora, zijn er verzameld. Daarnaast zijn er oude veldgewassen en groenten aangeplant. Tevens kan men genieten van de geuren en kleuren van tal van geneeskrachtige en keukenkruiden. Ook is er dierenleven te zien. In de waterpoel krioelt het van de waterslakken, salamanders en groene kikkers. Bijen vliegen af en aan, vooral rond de imkerij.

Adres:
Kasteeltuin Oud-Valkenburg
Oud Valkenburg 1
Schin op Geul

Entree:
Volwassenen: € 4,00
Senioren: € 3,50
Kinderen: Kinderen krijgen tevens een gratis speurtocht mee. € 1,00 voor kinderen van 6 tot 16 jaar.

Verder krijgen de bezoekers een gratis en kleurrijk gidsje.

Vergelijkbare berichten