Op deze pagina proberen we een aantal veel gestelde vragen (Frequently Asked Questions) over Parkstad in Transitie in het kort te beantwoorden. Mocht je vraag niet voldoende worden beantwoord of vind je dat er nog vragen bijgevoegd moeten worden? Laat het ons dan weten!

Hoe kan ik met Parkstad in Transitie in contact komen?
  • Spreek ons aan bij een activiteit
  • laat een berichtje achter bij contact
  • Bel met Leo de Groot  06-47311049

Hoe kan ik bijdragen aan Parkstad in Transitie (PiT)?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, er is altijd een mogelijkheid om mee te doen en je bijdrage wordt erg gewaardeerd.

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rond PiT. Kan dat?

  • Wij kunnen je informeren over activiteiten en andere ontwikkelingen in onze nieuwsbrief. In de rechterkolom hiernaast onder ´nieuwsbrief´,  kan je je naam en email zetten, akkoord gaan met onze “Privacy Police” en op submit klikken.
  • Daarnaast zijn de aankomende activiteiten te bekijken in de categorie evenementen.

Ik wil graag mijn naasten op de hoogte brengen van Parkstad in Transitie. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden?

  • Je kunt een link sturen naar je familie en vrienden. Kopieer en plak deze link:

https://parkstad-in-transitie.nl

  • Je kunt je opgeven voor onze nieuwsbrief en deze doorsturen aan je eigen contacten, of folders aanvragen en neerleggen op bijvoorbeeld je werkplek.
  • Neem iemand mee als je een activiteit bezoekt en zeg het voort!
  • Daarnaast kunnen wij een presentatie verzorgen voor een door jou gekozen gezelschap, bijvoorbeeld je buurtvereniging, vriendengroep, collega’s enz. Stuur ons een bericht voor meer informatie met vermelding van het onderwerp ´presentatie´.

Waar kan ik het Transitie Handbook bestellen?

Het Transitie Handboek en andere boeken over Transition Towns, permacultuur en dergelijke, zijn te bekijken in onze winkel. Bestellen kan door een bericht te sturen via onze contact-pagina. Geef als onderwerp ´bestelling´.

Waar zijn er al Transition-initiatieven gestart?

Transition Towns is ontstaan in Kinsale, Ierland en Totnes, Engeland. Daar zijn tot nu toe ook de meeste initiatieven opgestart. Wereldwijd komen er steeds meer Transition Towns bij en ook in Nederland slaat het concept aan. In Nederland zijn er Transition Towns opgestart in o.a. Den Helder, Eindhoven, Roermond, Deventer en Groningen en meer.

Is er ook beeldmateriaal over Transition Towns beschikbaar? Wat kan ik het best bekijken?

Ja, er zijn verschillende documentaires, interviews en dergelijke m.b.t. Transition Towns online te bekijken. Ook over aanverwante onderwerpen zijn er werkelijk ontelbare video’s te bekijken. Een goed begin is de documentaire ‘In Transition 1.0‘ .

Kan ik een donatie doen aan Parkstad in Transitie?

Donaties zijn zeer welkom en kunnen o.a. worden besteed aan zaalhuur, het aanschaffen van films voor vertoning en het drukken van promotiemateriaal. Neem contact met ons op:

Wie zit er in de organisatie van Parkstad in Transitie?

De organisatie van Parkstad in Transitie bestaat uit een kerngroep en uit de werkgroepen Repair Café ParkstadPermacultuur en Vredesburo. De kerngroep organiseert filmvertoningen, presentaties en andere activiteiten. De groepsleden zijn allemaal burgers die zich verdiept hebben in zaken als peak oil en klimaatverandering en hier bezorgd over zijn. We hebben contacten met de gemeente Heerlen en diverse andere instanties, maar zijn onafhankelijk van politiek. Steden in Transitie (Transition Towns) zijn initiatieven opgezet voor en door burgers, dit geldt zowel voor de initiatiefgroep als de werkgroepen.