|

Fairtrade markt in Heerlen op zaterdag 8 september

Op de Bongerd in Heerlen zal op zaterdag 8 september een Fairtrade markt plaatsvinden. Er zijn kramen met Fairtrade producten en informatie over Fairtrade. Daarnaast zijn de PLUS-supermarkten prominent aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank kunt u praten over het belang van Fairtrade en wat u daarbij kunt betekenen als consument, bedrijf of organisatie.

De markt wordt omlijst door muziek en zang. Om 11 uur opent de djembégroep Kumpo de markt. Vanaf 13.00 uur geeft Robin Zalm een djembé workshop en van 14.15 tot 15.15 is er een optreden van het Limburgs Afrikakoor Kwimba Zabula o.l.v. Bobby Gouveia. De markt sluit om 16.30 uur.

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Dat gebeurt onder meer door producenten een eerlijke prijs te betalen voor hun producten. In Heerlen kunnen we daarbij helpen door producten te kopen met het Fairtrade of Max Havelaar keurmerk.

Momenteel streeft een werkgroep van diverse organisaties ernaar dat Heerlen ‘Fairtrade gemeente’ wordt. Daarvoor moeten meer winkels Fairtrade producten gaan verkopen, meer cafés Fairtrade koffie en thee schenken en meer organisaties Fairtrade producten gebruiken. Een werkgroep probeert dit doel te realiseren. De gemeenteraad van Heerlen heeft in een motie aangegeven dat ook de gemeente hieraan wil meewerken.

Marktkramen

  • HeerlenMondiaal met materiaal en filmpjes over fairtrade
  • Dobbeltuin met promotie van Boeren & Buren
  • Wereldwinkel Landgraaf met fairtrade producten. Schenkt ook fairtrade koffie, thee en vruchtensap
  • Gemeente Heerlen
  • Plus Parkstad

De Fairtrade markt wordt georganiseerd door HeerlenMondiaal, een samenwerkingsverband van mondiale groepen in Heerlen.

Vergelijkbare berichten