|

Festival van de Duurzaamheid Heerlen 2023

De voorbereiding van het Festival van de Duurzaamheid zijn begonnen en de datum is vastgesteld op zondag 3 september 2023. We hopen hierbij aan te kunnen sluiten bij Cultura Nova.

Elk jaar is het bezoekersaantal groeiende en afgelopen jaar zijn er naar schatting z’n 1000 bezoekers gekomen. Verdeeld over de hele dag en een groot gebied ter beschikking, bleef het overzichtelijk.

Het thema voor dit jaar is energie-transitie. We gaan samenwerken met de Woonwijzerwinkel en het thema Energierechtvaardigheid. Het beloofd weer een fantastische dag te worden.

Daarnaast wil Parkstad in Transitie graag meerdere activiteiten op verschillende dagen in de week rond het Festival van de Duurzaamheid stimuleren. Hierbij nodigen we iedereen uit om mee te denken wat voor activiteiten in het kader van duurzaamheid dan kunnen plaatsvinden en wie dat zou kunnen uitvoeren.

Wie kan er op de school van de kinderen iets in gang zetten voor een activiteit, bijvoorbeeld een voorleesmoment? Er zijn talrijke boeken en verhalen die daarvoor in aanmerking komen. Bijvoorbeeld Mirabelles Voedselbos: https://vruchtbaar.org/mirabelles-voedselbos-boek/. Dit boek hebben wij (PiT) in voorraad voor de verkoop.

Allerlei activiteiten zijn welkom dat met duurzaamheid te maken heeft, dus laat je creatieve geest eens werken.

Contact Parkstad in Transitie: parkstadintransitie(at)gmail.com

Vergelijkbare berichten