|

Film ‘Onder het maaiveld’

Onder het maaiveld

Op zondag 14 mei vertoont filmhuis De Spiegel vanaf 16.00 voor de 2de en tevens laatste keer de film: Onder het Maaiveld.

Nederland, 2022 Duur : 83 minuten
Regie : Mark Verkerk
Met : wormen, schimmels en bacteriën
Kijkwijzer : Alle leeftijden

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten, vogels en mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend.

Er zitten meer levende wezens in één theelepel grond dan er mensen op aarde zijn.

Regisseur Mark Verkerk volgt een groepje stedelingen die, op een stukje grond buiten de grote stad, het experiment aangaat: boerenland, begroeid met Engels raaigras, wordt omgetoverd tot een moestuin.

Ineens komen de dieren, vogels en insecten terug, niet alleen bij de tuin, maar in de hele omgeving. Ook de microwereld krijgt een boost.

Met Onder Het Maaiveld wil Mark Verkerk iedere Nederlander zich laten verwonderen over het bijzondere leven dat je tegenkomt net onder je voeten. Want wat weten we nu eigenlijk van onze bodem? De hoogste tijd voor een documentaire waarin het bodemleven centraal staat.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten:

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1553/onderhetmaaiveld/

FILMHUIS DE SPIEGEL
Royal Theater
Stationsplein 5
6411 NE Heerlen

Vergelijkbare berichten