|

Film “Onder het maaiveld”

Op zondag 12 maart 2023, draait om 16.00 uur in Filmhuis De Spiegel, Royal Theater, Stationsplein 5, 6411 NE Heerlen de film ‘Onder het maaiveld’.

Deze film is van de makers van ‘De Nieuwe Wildernis’ en gaat over de fascinerende wereld direct onder onze voeten en het grote belang van een gezonde bodem.

Wist je dat een theelepeltje grond meer levende organismen bevat dan dat er mensen op aarde leven? Het bodemleven is heel belangrijk voor ons mensen, maar toch weten we bar weinig over dat ondergrondse leven. Een gezond bodemleven zorgt ervoor dat de aarde water kan vasthouden in natte tijden en opslaan voor droge tijden, koolstof kan opslaan en water kan zuiveren. Ook worden voedingsstoffen in de bodem gerecycled door bodemdieren en helpen ze bij natuurlijke plaagbestrijding. Een vitale bodem is essentieel voor de verduurzaming van voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering.

Onder het Maaiveld laat je kennismaken met die ongeziene wereld onder onze voeten.

Voor een voorproefje bekijk de trailer hier: https://www.youtube.com/watch?v=k6oewqx78dU
De entreeprijs bij Filmhuis De Spiegel bedraag € 8,50. Leden van IVN krijgen voor deze film een korting van twee euro en betalen dus slechts € 6,50. Zij mogen één introducee meenemen ook voor de prijs van € 6,50.

Wij proberen om voor vrijwilligers die betrokken zijn bij groene burgerinitiatieven in Parkstad eveneens die reductie van 2 euro te krijgen en tevens hebben we bij Frisse Wind een aanvraag gedaan om de bezoekers na afloop van de film een gratis kop koffie of thee aan te bieden, zodat we de gelegenheid hebben om met de mensen na te praten over hoe zij de film beleefd hebben.

Heb je belangstelling om deze film te gaan bekijken, meld je dan aan door vóór 1 maart een mail te sturen naar . Als het lukt om korting te krijgen op de entreeprijs laten we je dat weten. We kunnen vooraf niets beloven, maar hopelijk lukt het.
Als je zonder aan te melden naar de film gaat, betaal je sowieso de reguliere prijs van € 8,50.

Met vriendelijke groeten,
Miep en Wiel Pieters, IVN Parkstad

Vergelijkbare berichten