| |

Filmavond voedselbossen 25 mei

Na de geslaagde filmvoorstelling in februari gaat de film Voedselbossen nog eens vertoond worden. En wel op donderdag 25 mei van 19.30u – 22.00u in de Buurtzaal SamSam Mijnzetellaan 6, Heerlen. De eerste keer hebben we mensen moeten teleurstellen omdat het maximum aantal deelnemers was bereikt.

Aanmelden via: parkstadintransitie(at)gmail.com Er wordt een vrije gave gevraagd.

In deze documentaire schetst landschapsarchitect Louis De Jaeger hoe voedselbossen de aarde redden van verstikkingsdood, gemeenschappen reanimeren landbouw duurzaam maken, de opwarming van de aarde omkeren en toch een overvloed aan eten produceren.

Deze film is een ontdekkingstocht langs de geheime tuinen van voedselbospioniers. Louis’ boeiende reis leidt langs pioniers en voorbeelden, van stadsjungles tot helende projecten in psychiatrische instellingen.

Want de natuur blijkt de beste heelmeester voor sociale, psychologische en ecologische littekens die mensen veroorzaken. Als we de veerkracht van de natuur een kans geven, kunnen we samen een nieuw Eden creëren. Sterker zelfs: er zijn al stukjes van dit nieuwe paradijs zichtbaar.

Met Foodforest heeft Louis De Jaeger wereldwijd prijzen in de wacht gesleept op verschillende filmfestivals. Hij bezoekt in deze documentaire de voedselbos-pioniers van België.

trailer van de film op youtube

Hij maakte een documentaire-reeks over voedselbossen die te zien is op PlattelandsTV. Hier stelt hij verschillende voedselbossers voor aan het grote publiek.

Momenteel werkt hij aan een internationale film over de geschiedenis, het heden en de toekomst van agroforestry.

Vergelijkbare berichten