| | | | |

Geslaagd openingsfeest Transitie-lokaal

Op zaterdag 28 januari jl. werd het Transitielokaal officieel geopend door de wethouder van onderwijs, jeugd, erfgoed en duurzaamheid van de gemeente Heerlen, Jordy Clemens.

Vanaf 10.00 uur was het al een gezellige drukte bij het Repair Café Parkstad, vanwege de drukte was er zelfs aanvankelijk niet voldoende plek in het reparatielokaal.

Fiet en Corry, onze vaste naaisters, aan het werk.

In de rest van de gebruikersruimte was er echter voldoende te zien. In de hal was er een audiovisuele presentatie te zien van en over Parksjtad in Transitie. In de aula stonden diverse informatiestands van de verschillende werkgroepen van PiT. Ook stond er een tafel met een presentatie van de brei- en haakwerken van Els en een tafel over natuureducatie van Cathy Huynen.

Een gast in gesprek met Jet en Els
Voor de opening houdt de voorzitter van PiT Leo de Groot en Eliane Gèron van de werkgroep Groene Kanteling een toespraak namens PiT.
Eliane Gèron aan het woord.
Jordy Clemens houdt een bevlogen speech.
Het lint wordt doorgeknipt waarmee het Transitie-lokaal officieel geopend is.

Hieronder de opening op youtube.

Na de opening was er een optreden van zanger en verteller Paul van Loo gevolgd door een performance van de eerste Heerlense jeugdstadsdichter Ricardo Frederiks samen met Arno Swelsen.

Paul van Loo

Een gedeelte van het optreden van Ricardo Frederiks samen met Arno Swelsen

Natuurlijk waren er voldoende gezonde heerlijke hapjes en drankjes.

Verschillende bezoekers hebben aangegeven graag op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen van de verschillende werkgroepen d.m.v. een aanmelding van de nieuwsbrief.

Al met al een geslaagde dag!

De andere partners in de Brede Maatschappelijke Voorziening Sam Sam in Zeswegen hebben ons er graag bij, zoals o.a. de school, Vrouwencentrum De Heksenketel en stichting buurtbeheer Zeswegen-Nieuw Husken.

Met name voor het Repair Café is het erg prettig dat we nu een opslagruimte hebben waar apparaten, machines en onderdelen opgeslagen kunnen worden. Het Repair Café kan in de aularuimte plaatsvinden. Dat betekent een extra locatie en daardoor is ook de behoefte aan versterking van het reparatie-team aan de orde.

Bovendien hebben we een klaslokaal ter beschikking voor het houden van vergaderingen, cursussen en bijeenkomsten.

De 3D printer was een bezienswaardigheid.
Klaus helpt een mevrouw met een elektrisch defect.
Laurent, de jongste reparateur van Repair Café Parkstad.
Han en Wiel werken in duo.
Maarten doet electro en elektronica klussen.

Vergelijkbare berichten