| |

Gratis online cursus biodiversiteit in jouw tuin Kerkrade

Gemeente Kerkrade biedt samen met stichting IKL een gratis online cursus aan voor inwoners van de gemeente. De cursus vindt plaats op donderdagavond 25 maart en behandelt een andere manier van tuinieren, dat naast de verhoging van biodiversiteit nog vele andere voordelen heeft.

Het gaat slecht met de biodiversiteit in Limburg. Sterker nog, het gaat slecht met de biodiversiteit op onze aarde. Dit heeft grote gevolgen op onze samenleving; soorten sterven uit, plagen krijgen meer grip en natuurlijke bestrijders verdwijnen uit de woonwijken en uit het landschap. Onder het mom van verandering begint bij jezelf nemen wij je graag mee naar jouw eigen tuin. ‘’Tegenwoordig bestaan steeds meer tuinen uit tegels en zien we steeds minder groen hierdoor neemt het leefgebied voor planten en dieren af en wordt het riool overbelast. Iedereen kan een bijdrage leveren om het tij te keren’’, aldus wethouder Tim Weijers.

Kleine ingrepen, groot verschil. Met soms kleine ingrepen kun je in jouw tuin een waar verschil maken voor de biodiversiteit! Dit zorgt voor de komst van veel meer leven in jouw tuin. Vogels, zweefvliegen, bijen en hommels. En die slakken op hortensia’s, rupsen op boerenkool en bladluizen in jouw roos? Met het juiste beheer heb je hier aanzienlijk minder last van. En dat zonder gif of andere troep. Deze cursus is voor elke tuin, van elk formaat. Van 10 m2 tot grote landgoedtuinen met vele hectare.

Aanmelden. Vanwege de coronamaatregelen is de cursus online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. Wij zorgen dat het een leuke interactieve avond wordt, terwijl jij thuis aan de keukentafel zit. Na deelname ontvang je de lesstof in PDF in jouw mailbox. Je bent zelf verantwoordelijk voor een pc en een goede internetverbinding. De cursus duurt van 19.30 tot 22.00 uur. De cursus is gratis en uitsluitend voor inwoners van de gemeente Kerkrade. Aanmelden voor de cursus kan via www.ikl-limburg.nl.

Vergelijkbare berichten