|

GROOTOUDERS VOOR HET KLIMAAT coronaproef demonstratie op 14 maart a.s.

Opa’s en oma’s zijn er in alle maten en soorten: jonge, oude, lieve, ondeugende, slimme en ga zo maar door. Eén ding hebben ze gemeen: ze houden van hun kleinkinderen en hebben het beste met ze voor als het over hun toekomst gaat. Daarom, dus voor de toekomst van hun kleinkinderen, zijn er ook Grootouders voor het Klimaat.

Grootouders voor het Klimaat? Dit zijn heel gewone, oudere mensen die bezorgd over wat er met hun kleinkinderen zal gebeuren als zij er niet meer zijn, en de problemen waar die kleinkinderen mee te maken gaan krijgen. En ze weten, dat zij, als oudere generatie, deels verantwoordelijk zijn voor die problemen. Maar willen er wel wat aan doen: actie dus. En dan hebben we het, zoals de naam Grootouders voor het Klimaat al zegt, over het probleem van de klimaatcrisis en aanverwante zaken zoals biodiversiteitsverlies. Dit zijn problemen die van grote invloed kunnen worden voor die kleinkinderen en inmiddels ook al werkelijkheid zijn voor een groot aantal mensenkinderen elders op deze wereld.

Grootouders voor het Klimaat is een organisatie die voortkomt uit Urgenda. Ze zijn actief met zg. pleinbijeenkomsten. Dat zijn  tweewekelijkse bijeenkomsten bij de Tweede Kamer om daar in gesprek te gaan met politici. Maar daarnaast geven ze lezingen, voorleeslessen op scholen en zijn er tal van andere activiteiten.

Als de toekomst van je kleinkinderen je lief is, en dat is ongetwijfeld het geval, kun je je op een eenvoudige manier aansluiten via de website grootoudersvoorhetklimaat.nl waarmee je dan tevens het manifest onderschrijft. Opa’s, oma’s, aanstaande opa’s en oma’s en ook ouderen die opa en oma hadden willen of kunnen zijn of gek zijn op hun neefjes en nichtjes, dus bijna iedereen, kunnen lid worden. Daarna zou je in geval van Grootouder-activiteiten in de buurt of als je binnen de organisatie wil meedoen b.v. met werkgroepen, actief kunnen worden en zo een deel van je tijd op zinnige manier kunnen invullen.

Op korte termijn zoeken wij ú die Grootouder wil worden en wil meedoen aan het coronaveilige Klimaatalarm2021 op 14 maart, voorafgaand aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Doel: nogmaals wijzen op het belang van de klimaatcrisis bij de keuze in het stemhokje.

Klimaatalarm2021

coronaproof demonstratie op 14 maart a.s.

Van Grunsvenplein 14.00-15.00 uur

14.59 één minuut stilte gevolgd door een

maximum aan lawaai: het ultieme klimaatalarm!

Dus: meld je aan als Grootouder voor het Klimaat en ga vervolgens naar klimaatmars2021.nl om je daar ook op te geven als deelnemer aan het Klimaatalarm2021.

Vergelijkbare berichten