Guerilla Gardening actie in Heerlen en Maastricht gepland

Op zaterdag 21 april is er in Heerlen een Guerilla Gardening actie

en op zondag 22 april in Maastricht.

Dit valt samen met het

Smulplanten actieweekend: 21-22 april

In Heerlen wordt op zaterdag 11.00 uur verzameld bij het Glaspaleis op de Bongerd. Op zondag wordt om 13.00 uur verzameld bij de St. Servaasbasiliek Keizer Karelplein. Na de Guerilla Gardening actie in Maastricht is er gelegenheid om  naar het Zaaifeest bij het Sphinxpark in Maastricht te gaan.

Dit jaar is het Guerrilla Gardeners actieweekend op 21 en 22 april. De site www.guerrillagardeners.nl vermeld:

We gaan ervoor zorgen dat een wandelaar in de stad overal wat te snacken heeft: we leggen eetbare tuinen en moestuinen aan! Doe je ook mee?

– Laat weten dat je meedoet via dit formulier. Om op te starten sturen we je een actiepakket met tuinbonen, zonnebloemzaad en tuinhandschoenen.
– Doe je mee met een groep? Check de handleiding onder ‘start een tuin‘.
– Doe je alleen mee? De makkelijkste manier is om zaadjes te planten. Tuinbonen bijvoorbeeld. Ze zijn mooi, en iedereen kan ervan eten wanneer ze uitkomen. Iets meer werk is het om een ‘zaadbom’ te maken, maar het effect is des te groter.

Internationale Sunflowerday: 1 mei

Vlak na ons actieweekend is het weer de internationale ‘Sunflowerday’. In heel de wereld planten groepen zonnebloemzaden zodat in de zomer zonnebloempracht op onverwachte plekken op zal duiken.

Verslagen en foto’s

Voer je een actie uit, mail ons dan een verslag en foto’s. We plaatsen je actie dan op deze website de website.

Over Guerrilla Gardening

Guerrilla Gardening is het aanleggen van een tuin op een plek waar het officieel niet mag. Bijvoorbeeld een stuk land dat al lang braak ligt en waar maar geen nieuwbouw op komt, een boomsingel of een lege bloembak. Iedereen kan een Guerrilla Gardener worden. Het is simpelweg een kwestie van de schep oppakken en je eerste plant neerzetten.
Het fenomeen Guerrilla Gardening bestaat al zo’n 30 jaar. Over heel de wereld leuken buurtbewoners rommelige plekken op met ‘illegale’ beplanting. Zo zijn er in de VS vuilnishopen begroeid met tomatenplantjes. Sommigen laten zelfs uit ongebruikte brievenbussen nieuwe natuur ontstaan. In Engeland is de bekendste guerrilla gardener Richard Reynolds; via zijn site www.guerrillagardening.org zijn verschillende gardening acties te volgen, van Frankrijk tot Botswana.
Met Guerrilla Gardening laat je zien hoe belangrijk groen in de gemeente is. Planten bieden mens en dier een prettige leefomgeving. Daarnaast is groen goed voor het milieu en de gezondheid van bewoners.

Volg de GuerrillaGardeners ook op twitter: @GrrGardenersNL.

Vergelijkbare berichten