Wat hebben woningcorporatie Weller en Repair Café Parkstad Limburg met elkaar gemeen?

Heerlen, 17 oktober 2013

Normaal gesproken is woningcorporatie De Wellerij in Brunssum met hele andere dingen bezig dan repareren. Maar op zaterdag 26 oktober aanstaande, opent Weller aan de Raadhuisstraat 21b in Brunssum van 10.00–13.00 uur haar deuren voor een bijeenkomst van het Repair Café. Want steekwoorden als respect voor mens, milieu en maatschappij, plezier, persoonlijk contact, verbinden beide organisaties tot SAMEN werken…

Wellerij_Brunssum

Buurtactiviteiten
Bij Weller wordt meer gedaan dan alleen het verhuren of verkopen van woningen. Samen werken aan optimaal contact door bij te dragen aan verschillende activiteiten in de buurt zorgt volgens Weller niet alleen voor meer woonplezier maar ook voor contact en inspiratie tussen mensen. Dat laatste vindt Repair Café Parkstad Limburg erg belangrijk. Met het houden van een Repair Café wordt namelijk niet alleen geprobeerd gebruiksgoederen te redden van de vuilnisbak om zo de immense afvalberg in onze regio te verminderen en te besparen op kostbare grondstoffen. Maar worden mensen uit de buurt bij elkaar gebracht om het buurtgevoel, het ‘wij’ gevoel, stimuleren.

Samen repareren
Tijdens de bijeenkomst van het Repair Café zoals die zaterdag 26 oktober in De Wellerij te Brunssum wordt gehouden, neemt u zelf kapotte spulletjes mee. Dat kan van alles zijn, van oude apparatuur zoals een koffiezetapparaat, keukengerei, tot een laptop of fiets. Op de locatie zijn vrijwillige elektromonteurs, techneuten, timmermensen, fietsenmakers en naaisters aanwezig die graag helpen om het meegebrachte voorwerp een tweede leven te geven. Zo valt er altijd wel iets repareren maar vooral ook te leren. Wie gewoon een kijkje wil komen nemen, is ook van harte welkom en kan een kop koffie of een kopje thee drinken en gebruik maken van de leestafel.

Vrijwilligers
De reparateurs van het Repair Café zijn vrijwilligers en allen woonachtig in en om Parkstad. Elke laatste zaterdag van de maand is er een bijeenkomst van het Repair Café op een wisselende locatie. Repair Café Parkstad Limburg is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met name op het gebied van elektrotechniek en computers. Naaisters, timmermensen, fietsenmakers of andere geïnteresseerden zijn ook altijd van harte welkom.

Non profit
Repair Café is een non-profit organisatie en een Nederlands concept. Het werkt uitsluitend met vrijwilligers. Er zijn Repair Café’s in het hele land en zelfs ook al in het buitenland. Repair Café Parkstad Limburg is een werkgroep van Transition Towns Parksjtad.

Volgende bijeenkomst
Zaterdag 16 november, 13.00-16.30 uur, Continium, Kerkrade. Kids vooral welkom!


Voor meer informatie over dit persbericht: .

Bellen kan met Remco Wijckmans, telefoon 06-53562168 of Janine Muijlkens, telefoon 06-54662048.

Bezoek ook onze website: www.repaircafe.nl/heerlen
of onze Facebookpagina: facebook.com/repaircafeparkstad

Vergelijkbare berichten