| | |

Heerlen in de Wereld – De Wereld in Heerlen

Op zaterdag 29 september 2012 vindt op het Pancratiusplein in het centrum van Heerlen van 11.00 tot 16.30 uur de jaarlijkse manifestatie ‘Heerlen in de wereld, de wereld in Heerlen’ plaats. Ook dit jaar vraagt een groot aantal plaatselijke ‘mondiale’ groepen, verenigd in HeerlenMondiaal, aandacht voor thema’s als vrede, mensenrechten, armoedebestrijding, milieu en Derde Wereld. Dat gebeurt door middel van kleurige informatiestands, ballonnen, vlaggen en spetterende muziek. Op het centrale podium vindt gedurende de hele dag een gevarieerd cultureel programma plaats.

Op zaterdag 29 september is Transition Town Parksjtad met de werkgroepen RepairCafé GeredGoed en Permacultuur POM (Permacultuur Oostelijke Mijnstreek) vertegenwoordigd op het Pancratiusplein op de mondiale markt van Heerlen in de Wereld – De Wereld in Heerlen.
Daar kunt u zich ook melden om vrijwilliger te worden. Er zijn verschillende vacatures in de aanbieding.

Voor specifieke vragen over GeredGoed bel naar coördinator Petra Timmermans: 045-5710055

De manifestatie staat in het teken van de millenniumdoelen die in 2000 door de Verenigde Naties zijn opgesteld (voor informatie zie: www.heerlenmillenniumgemeente.nl/. In 2015 moeten die doelen zijn gerealiseerd. Zo moet het aantal mensen dat in extreme armoede leeft gehalveerd zijn. Alle kinderen, waar ook ter wereld, hebben de mogelijkheid basisonderwijs te volgen. De moedersterfte moet met minstens driekwart zijn teruggebracht. Verder wordt gewerkt aan uiteenlopende zaken als betere toegang tot veilig drinkwater, verbetering van de situatie in de sloppenwijken, het bevorderen van duurzaamheid en de gelijkwaardigheid van man en vrouw.

Niet alleen regeringsleiders, beroemdheden en ngo’s zetten zich in voor de verwerkelijking van de millenniumdoelen, ook persoonlijke initiatieven zijn meer dan welkom. Iedereen kan bijdragen aan een meer rechtvaardige wereld, bijvoorbeeld door het kopen van eerlijke producten (fair-trade), collecteren voor een goed doel of het tekenen van een van de handtekeningenlijsten van Amnesty International.

Uiteraard kunt u ook lid worden van een van de lokale organisaties van de Vereniging Heerlen Mondiaal. Op die manier werkt u mee aan een betere wereld en u doet dat ook nog eens samen met andere, gedreven vrijwilligers. Elke organisatie heeft op 29 september zijn eigen stand. Loop er eens langs voor informatie, koop een van de ‘eerlijke’ producten of maak gewoon eens een praatje met een van de enthousiaste standhouders.

Optredens op plein
11.15 Percussie Bob Snackers
12.00 Koperkwartet
12.45 De Trommelaere van Herle
13.30 Ensemble Cecilia (in de kerk)
14.00 Workshop percussie Robin Zalm
14.45 Performer Dörci Banki
15.00 Coriovallum Pipe Band
15.45 Trio Laroche

Cultureel programma in Pancratiuskerk
13.30 Kamermuziekensemble St Cecilia
14.00 Kleinkunstenaar de Vlinder

Tot ziens op 29 september!!! U bent van harte welkom!!!

De manifestatie ‘Heerlen in de wereld, de wereld in Heerlen’ is een bekend evenement dat als doel heeft inwoners van Parkstad te tonen hoe waardevol het werk van lokale mondiale organisaties is. Samen ijveren we voor: een wereld die soms mooi is, soms ook lelijk, soms beangstigend of spannend of juist vertrouwd, veilig, maar in ieder geval een wereld om zorgvuldig mee om te gaan, een wereld die het waard is om gezien te worden. Voor die wereld voelen wij ons mede verantwoordelijk, ieder op zijn of haar manier. Samen willen we die wereld onder de aandacht brengen, want we hebben er maar één.

Vergelijkbare berichten