| | |

Jeugdnatuurclub gaat van start op de Dobbeltuin in Heerlen

Zaterdag 5 juni is de eerste editie van de jeugdnatuurclub op de Dobbeltuin in de Dobbelsteijnstraat, Heerlen. De club komt elke eerste zaterdag van de maand bij elkaar. Het wordt een spannende club die van alles gaan ontdekken en maken in de natuur. De leeftijd is van 7 tot 12 jaar met ± 6 kinderen. Behalve de Dobbeltuin wordt ook de natuur in de omgeving ontdekt. Het initiatief van de jeugdnatuurclub is genomen door Anouk Kern, begeleidster bij de antroposofische kinderopvang De Madelief en Leo de Groot, coördinator van de Dobbeltuin. Het idee komt van Ger van Hees, oud medewerker van het CNME in Kerkrade.

“Wij willen met de jeugdnatuurclub de jongeren in aanraking laten komen met de natuur en wat deze te bieden heeft. We gaan allerlei onderzoekswerk doen en ontdekken welke diertjes helpen met een gezonde grond voor de tuin te maken bijvoorbeeld. Op deze wijze hopen wij respect en nieuwsgierigheid op te wekken voor alles wat leeft.” aldus Leo.

Anouk vertelt: “Laten we eens van dichtbij en ver weg kijken wat voor schatten er in de natuur te vinden zijn. We gaan op pad met een vergrootglas en verrekijker. Er wordt heksensoep gemaakt en geknutseld met natuurlijke materialen. Ook worden er liedjes en spelletjes geleerd. Door zelf met respect en aandacht om te gaan met alles wat leeft, geven wij dit door aan het jonge kind.”

Anouk is pedagoge en werkt met veel plezier met jonge kinderen sinds haar 18e jaar. Ze werkt momenteel bij een antroposofisch kindercentrum en als vrijwilligster in de Dobbeltuin.

Leo is gegrepen door de ethische principes “Goed voor de Aarde, Goed voor de Mens en Eerlijk delen. Hier is hij vanaf zijn volwassen leven mee bezig. Hij kan goed met kinderen opschieten en is initiatiefnemer van de Dobbeltuin.

De lente nodigt ons uit om buiten van alles te ontdekken en dat kan onder begeleiding bij de jeugdnatuurclub.

Aanmelden voor deze club kan bij Leo de Groot via email ljm.degroot(at)telfort.nl Meer info 06-47311049

Vergelijkbare berichten