| |

JEUGDNATUURCLUB in oprichting

Aan de Dobbelsteijnstraat, een zijstraat bij de Meezenbroeker vijver, ligt een prachtige natuurtuin, de “Dobbeltuin” genaamd. Hier mag de natuur haar eigen gang gaan en wordt er op geen enkele manier met gif gewerkt om planten of dieren te weren met als resultaat dat er veel bijzondere en interessante planten en beestjes voor komen. Daardoor vormt deze biologische tuin een uitstekend werkterrein voor kinderen om zelfstandig natuuronderzoek te doen en zodoende hun kennis over al wat leeft en groeit te vergroten. Dus niet vanuit de luie stoel op het internet surfen en alleen maar plaatjes en filmpjes bekijken, maar zelf met behulp van onderzoeksmaterialen zoals een microscoop ontdekken waar de naam van het brandnetelblad vandaan komt. Ook zelf kleine beestjes op het land of in het water vangen en nauwkeurig bekijken hoe ze uitzien en voortbewegen, waarna ze vervolgens weer netjes worden teruggezet waar ze werden gevonden. Je zult versteld staan wat er allemaal in de bodem en in het water leeft, maar wat met het blote oog niet zichtbaar is.

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die dit echt interessant vinden starten we binnenkort een jeugdnatuurgroep die bij voldoende animo 1x per maand op de woensdagmiddag in de Dobbeltuin bijeen komt. Vanzelfsprekend ben je niet bang voor vieze handen en mogen je (oude) kleren gerust vuil worden, want dat hoort bij echt natuuronderzoek. Er zal gebruik worden gemaakt van onderzoeksmaterialen zoals loeppotjes, vergrootglazen, vangnetjes, etcetera. De vergoeding is € 5,– per maand.

De jeugdnatuurclub zal geleid worden door Ger van Hees, oud medewerker van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie in Kerkrade.

Interesse?????

Neem dan zo snel mogelijk via email ljm.degroot(at)telfort.nl of telefoon 06-47311049 contact op met Leo de Groot, de beheerder van de tuin. Als het tuinpoortje open staat is hij aanwezig in de tuin en kun je ook persoonlijk informatie krijgen. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn zal er een bijeenkomst worden gehouden en verdere afspraken worden gemaakt.

Vergelijkbare berichten