| |

Klimaat: lezing en film

Georganiseerd door Parksjtad in Transitie (PiT)
Werkgroep Groene Kanteling

De lezing wordt gegeven door

René van der Luer en Eliane Géron als inleiding in:

het klimaatprobleem, twijfel en angst en tenslotte

de oplossingen.

Film: Tomorrow (Demain), Nederlands ondertiteld 118 min.

Wat als oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen de beste manier is om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen? Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen wat deze catastrophe uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien…

De film gaat over groepen betrokken burgers die vanuit oplossingen denken in plaats vanuit problemen.

De overgang naar een duurzame samenleving is dé uitdaging van deze eeuw, een uitdaging die ons allemaal aangaat. Alleen, het is zo veelomvattend. Wat moeten we daarmee in onze eigen omgeving? Wat kunnen we zelf doen? Waar te beginnen? Daar gaat deze positieve film over.

Ieder probeert op zijn manier bij te dragen: met afvalscheiding, LED-lampen, zonnecollectoren, meer fietsen, of gewoon bewuster energiegebruik. Allemaal zaken die er toe doen, maar er is véél meer nodig. De wil is er wel, zoals o.a. verwoord in de nota Duurzaamheid van onze gemeente. Alleen, dan wordt het vaak stil, wijzen we naar de ander, overheden, instanties, bedrijven.

Dat het anders kan laat de film “Tomorrow” zien, met voorbeelden uit steden in de ons omringende landen. Hoe burgerinitiatieven de weg wijzen naar een duurzame samenleving. Hij toont wat een groep mensen kan bereiken wanneer ze ervoor kiezen om er samen de schouders onder te zetten. Door samenwerking, voorbij de grenzen van traditionele mogelijkheden en beperkingen. De film is kortom een inspiratiebron voor iedereen.

Locatie: PiT, Mijnzetellaan 2 Heerlen
Datum en tijd: 13 maart om 19.00 uur

Graag aanmelden via: rvanderluer(at)gmail.com

Evenement vindt doorgang bij voldoende deelname

Kleine bijdrage in de kosten voor niet PiT-leden: 3 €

Vergelijkbare berichten