|

Klimaatcoalitie Parkstad slaat 14 maart klimaatalarm

Foto van de Klimaatstaking op 29 november 2019 in Heerlen

Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook Klimaatcoalitie Parkstad doet hieraan mee. “Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen…  We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor de mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. En wij als burgers kunnen 17 maart kiezen voor een overheid die duurzaamheid, klimaat en biodiversiteit als prioriteiten beschouwt en daarnaar handelt. Daarom slaan wij als klimaatbezorgde burgers in heel Nederland, ook in Heerlen, op 14 maart om 15:00 uur Klimaatalarm”, zegt Lizzie, een woordvoerder van de Klimaatcoalitie. “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid en onze medeburgers erop wijzen dat zij daarvoor kunnen zorgen in het stemhokje”.

Tijdens de manifestatie in Heerlen staan wij vanaf 14.00 op het Van Grunsvenplein stil voor het klimaat. Verschillende mensen zullen speechen, spreken en de medemens inspireren. Zo zal schrijfster en tevens oud-stadsdichter van Heerlen Amber-Helena Reisig een spoken word performance geven en zullen zowel grootouders als scholieren uit Parkstad zich uitspreken over de huidige klimaat situatie.

Veiligheid staat natuurlijk voorop, wij houden ons dus zoals het hele land aan de corona-maatregelen en zullen ervoor zorgen dat de maatregelen gewaarborgd worden. Wij roepen alle inwoners uit Parkstad op zich aan te melden. Ook vanuit huis, balkon of tuin kun je je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending, Klimaatalarm Live, kun je volgen hoe wij verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan. “Alleen samen kunnen wij een eind maken aan de klimaatcrisis en alleen samen kunnen wij een eerlijk klimaatbeleid eisen”. Aanmelden voor de demonstratie kan via klimaatalarm2021.nl.

Klimaatcoalitie Parkstad is een samenwerking tussen Amnesty Parkstad, BLM Parkstad, Grootouders voor het Klimaat, Internationale Socialisten, Parksjtad in Transitie en Extinction Rebellion. Wij bundelen onze krachten, omdat het hoog tijd is om druk uit te oefenen op de lokale gemeenten en om te laten zien dat ook in Parkstad draagvlak is voor een eerlijk klimaatbeleid. Wij hebben eisen opgesteld voor de gemeenten in Parkstad, zodat er na de demonstratie ook daadwerkelijk concrete stappen worden gezet door de beleidsmakers. Zo eisen wij onder andere dat onze gemeenten zorgen voor meer groene banen, een rechtvaardige sociale transitie en dat er, Parkstad-breed, een burgerberaad voor het klimaat komt. “Dus ook ná de verkiezingen zul je nog van Klimaatcoalitie Parkstad horen!”.

Mail voor meer informatie naar klimaatcoalitieparkstad(at)gmail.com !
Ook zijn we te vinden op Facebook en Instagram onder de naam Klimaatcoalitie Parkstad.

Vergelijkbare berichten