Klimaatparade Amsterdam 29 november 2015

Netherlands-Amsterdam-Klimaatparade kopie

Meer dan 7000 mensen demonstreerden 29 november in Nederland tegen klimaatverandering tijdens de Klimaatparade in Amsterdam. En wereldwijd gingen wel honderdduizenden mensen de straat op!

De Grootste Klimaatmobilisatie Ooit

Het is ons gelukt! Dit weekend heeft de Global Climate March de records gebroken door meer mensen op de been te brengen voor het klimaat dan ooit tevoren! Dit is de beweging waar de wereld op gewacht heeft.

Van São Paulo, tot Amsterdam, tot Sydney, meer dan 785.000 van ons zijn de straat opgegaan bij meer dan 2.300 evenementen in 175 landen. Met één stem riepen wij op tot een toekomst met 100% duurzame energie, om alles waar wij van houden te redden.

AMSTERDAM - Enkele duizenden mensen lopen mee in de Klimaatparade georganiseerd door ondermeer Milieudefensie, Greenpeace en Oxfam Novib. Wereldwijd liepen honderdduizenden mensen mee in de Climate March, om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering voor het begin van de Klimaattop COP21 in Parijs. FOTO MARTEN VAN DIJL / MILIEUDEFENSIE
AMSTERDAM – Enkele duizenden mensen lopen mee in de Klimaatparade georganiseerd door ondermeer Milieudefensie, Greenpeace en Oxfam Novib. Wereldwijd liepen honderdduizenden mensen mee in de Climate March, om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering voor het begin van de Klimaattop COP21 in Parijs. FOTO MARTEN VAN DIJL / MILIEUDEFENSIE
AMSTERDAM FOTO MARTEN VAN DIJL / MILIEUDEFENSIE
AMSTERDAM FOTO MARTEN VAN DIJL / MILIEUDEFENSIE

 

Duizenden gedoneerde schoenen op het Place de la Republique staan symbool voor iedereen die in Parijs niet de straat op kon.
Duizenden gedoneerde schoenen op het Place de la Republique staan symbool voor iedereen die in Parijs niet de straat op kon.

Klimaatverandering is niet iets van volgende generaties: nu al worden wereldwijd de gevolgen gevoeld. En worden kwetsbare groepen en regio’s het meest gedupeerd. We kunnen klimaatverandering stoppen als we nú de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen, energie besparen, zuinig omgaan met onze grondstoffen en razendsnel overstappen op schone energie.

De eisen van de Klimaatparade:

  • Nederland fossielvrij Kolen, olie en gas zijn climate killers. Stop de subsidies op deze en andere fossiele brandstoffen. En laat de vervuilers betalen. Zorg voor omscholing van werknemers en nieuwe banen in groene sectoren.
  • Duurzame energie Investeer in schone energie, zoals die van wind en zon. Laat burgers zelf beslissen over hun energievoorziening. En stimuleer efficiënt energiegebruik bij particulieren en bedrijven. Investeren in isoleren levert duizenden banen op.
  • Échte oplossingen Stop met schijnoplossingen. Schaliegas, kernenergie, CO2-opslag en onduurzame biomassa gaan het klimaat niet redden.
  • Weerbaarheid Maak meer geld vrij voor kwetsbare mensen die zijn getroffen door klimaatverandering. Help opkomende economieën zich duurzaam te ontwikkelen.
  • Duurzame landbouw Maak landbouw duurzaam. Beperk ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen.
  • Groene banen Investeer in een sociale en rechtvaardige omschakeling van vervuilende sectoren naar een nieuwe, duurzame economie. Goede en groene banen voor zij die werk kwijtraken in de fossiele sector.

Meer info:

Vergelijkbare berichten