Laatste Repair Café Parkstad Limburg van 2013 in Continium Kerkrade op 16 november

Heerlen, 4 november 2013

Het eerste Discovery Center van Nederland Continium vormt op zaterdag 16 november aanstaande weer opnieuw het decor voor de laatste bijeenkomst van het Repair Café.
Van 13 – 16.30 uur worden kapotte spulletjes weer samen met een team van vrijwilligers gerepareerd. Jong en oud ontmoeten elkaar in een omgeving waar van alles te doen en te beleven is…

Leren
Net als in het Continium is er ook bij Repair Café Parkstad Limburg van alles te zien en te leren. Wat dacht u van het repareren van een koffiezetapparaat dat stuk is, uw naaimachine die vast loopt of een klok die het niet meer doet? Zonde om het weg te gooien. In het Continium staan onze elektromonteurs, techneuten, timmermensen, fietsenmakers en naaisters klaar om u te helpen. Samen met u wordt gekeken of het voorwerp nog te repareren is. Op deze manier valt er ook altijd iets te leren.

Duurzaamheid
Met het houden van een Repair Café wordt geprobeerd gebruiksgoederen te redden van de vuilnisbak om zo de immense afvalberg in onze regio te verminderen. En te besparen op kostbare grondstoffen energie en dus uiteindelijk CO2 uitstoot. Tevens heeft Repair Café een heel sociaal karakter: het brengt mensen uit de buurt bij elkaar en stimuleert het buurtgevoel, het ‘wij’ gevoel. In het verleden zijn hier al heel wat positieve geluiden op terug gekomen en heeft het Repair Café inmiddels ook vaste bezoekers!

Parkstad
De reparateurs van het Repair Café zijn vrijwilligers en allen woonachtig in- en om Parkstad. In principe is er elke laatste zaterdag van de maand een bijeenkomst van het Repair Café op een wisselende locatie. Soms kan de datum echter verschillen zoals nu het geval is. Continium heeft het laatste Repair Café van dit jaar. Mis deze kans dus niet en kom allemaal op 16 november aanstaande naar Kerkrade! Wie niets heeft om te repareren maar gewoon een kijkje wil komen nemen, kan een lekkere kop koffie of een thee drinken en gebruik maken van de leestafel.

Non profit
Repair Café is een non-profit organisatie en een Nederlands concept. Het werkt uitsluitend met vrijwilligers. Er zijn Repair Café’s in het hele land en zelfs ook al in het buitenland. Repair Café Parkstad Limburg is een werkgroep van Transition Towns Parksjtad.

Vergelijkbare berichten