Laatste reparatie-zaterdag van het jaar TOPDAG!

De laatste reparatie-zaterdag van het jaar 2012 op 24 november was een TOPDAG, het drukst bezochte Repaircafé ooit! We kunnen trots zijn dat het na 2 jaar promoten zo goed loopt. Of kwam het dit keer door de grote foto in de krant met de aankondiging? Er waren maar liefst 36 reparatievragen, waarvan 2 adviesvragen. Sommige mensen hadden drie te repareren dingen bij zich. Binnen 40 minuten was de helft (17 mensen) al doorgesluisd naar de reparateurs en op een gegeven moment stond er een lange rij bij de ontvangst. Jammer, hier hebben we geen foto van. Iedereen wilde er vroeg bij zijn en kennelijk nog wat overhouden van de middag.

Het was even wennen nu we op een andere plek zaten binnen de Luciushof. Op verzoek stonden we de Grote Zaal af en toen was het in het begin zoeken, waar we zouden gaan zitten. Het restaurantgedeelte met veel licht bleek de beste optie en ik zat als gastvrouw wel erg ver van het team vandaan. Het kon niet anders.
Dat we een zaalmeester hebben, kwam nu wel erg goed van pas!

Zoals bijna elke keer ontstond er midden op de middag een gat in de toestroom, dus was er voldoende tijd om de nieuw aangeschafte workmate in elkaar te zetten. Hans kreeg al snel medewerkers (zie bovenstaande foto).

Reparaties

Er waren 23 elektro-technische vragen/reparaties. Hiervan zijn er 11 van gerepareerd en 12 niet. Dat lag vaak aan ofwel een doorgebrand element, of het apparaat kon niet geopend worden, of er ontbrak een onderdeel óf het defect was niet te vinden. Er zaten 3 waterkokers bij en 2 koffiezetapparaten. Een LEGO-locomotiefje is met succes gerepareerd. Eén reparatie is meegenomen naar huis. Er waren 6 kleding/textiel reparaties en 3 fietsreparaties.

Nu gaan we de kerstmaand in. Op 14 december hebben we onze jaarevaluatie. Dan smeden we onze toekomstplannen voor het nieuwe jaar. Aansluitend gaan we met het hele team naar Aken voor een Kerstetentje en dan zit het erop voor 2012!

Voor eenieder die dit leest een hele goeie roetsj naar een vredig, gezond en milieubewust 2013.

Veel groetjes, Petra Timmermans

Vergelijkbare berichten