|

Lente vredeswandeling

Op zondag 26 maart organiseert het Vredesplatform Heerlen samen met het Vredesburo en het Apostolische Genootschap een Lente vredeswandeling.

De wandeling start om 14.00 bij de vredeskapel / Joods monument op de Akerstraat 37 a te Heerlen.

Onze wereld wordt geteisterd door conflicten, oorlogen en geweld. In Oekraïne en bijvoorbeeld Jemen en Syrië worden nog steeds oorlogen uitgevochten; in Afghanistan en Iran worden vrouwen onmenselijk behandeld. In veel landen worden de mensenrechten geschonden.

Ook in onze verscheurde samenleving zijn er veel conflicten en tegenstellingen die vragen om onderlinge vrede. Hoop op vrede kan vaak aanvoelen als een verre droom.

Ondanks de uitdagingen en obstakels blijft het verlangen naar vrede een forse kracht die individuen en gemeenschappen drijft om te streven naar een betere toekomst.

Het Vredesplatform Heerlen wil in deze tijd een teken van hoop bieden. Daarvoor organiseert het platform een Lentevredeswandeling voor het hele gezin.

De lente is het seizoen waarin een nieuw begin mogelijk is. Bloemen en planten gaan weer groeien/bloeien.

Hopelijk worden ook vredesbesprekingen mogelijk en stoppen conflicten.

Dat is de boodschap van hoop die het Vredes- platform onder de aandacht wil brengen.

De Lentevredeswandeling is iets meer dan 2 km lang door de natuur van de Aambos, over goed begaanbare en berijdbare paden.

Er zijn onderweg twee pauzes, waarin enkele gedichten worden voorgedragen, muziek wordt gemaakt en vredesbloemen worden geplaatst.

De wandeling wordt afgesloten in Café Pelt, wellicht met een muzikaal optreden.

Meer informatie:

Het Vredesplatform Heerlen is ook ‘Ambassade van Vrede’ van PAX.

Het adres van Café Pelt is Pancratiusplein 48, 6411 JZ in het centrum van Heerlen.

Harrie Winteraeken

06-52375611

Vergelijkbare berichten