|

Lentevredeswandeling 5 mei

Bevrijdingsdag, zondag 5 mei 2023, 13.30 – ± 16.30 uur

Startpunt: Vredeskapel / Joods monument, Akerstraat bij nr. 37a, 6411GW.

Een eerdere Vredeswandeling: stop bij het Belgisch Monument op de Begraafplaats Akerstraat.

Op de 79ste Bevrijdingsdag houden we een Vredeslentewandeling. Wij leven inmiddels bijna 80 jaar in vrede maar onze wereld wordt geteisterd door conflicten, oorlogen en geweld. In Gaza, Oekraïne en bijvoorbeeld Jemen, Soedan en Syrië worden nog steeds oorlogen uitgevochten; in Afghanistan en Iran worden vrouwen onmenselijk behandeld. In veel landen worden de mensenrechten geschonden. We denken ook aan de echte helden van deze tijd zoals Alexei Navalni.

Ook in onze verscheurde samenleving zijn er veel conflicten en tegenstellingen die vragen om onderlinge vrede. Bevrijdingsdag is een feestdag waarmee we de bevrijding van een fascistisch regime vieren. Maar het kan nu weer gebeuren, we moeten waakzaam zijn, zodat we onze vrijheden ook behouden.

Hoop op vrede kan vaak aanvoelen als een verre droom. Maar ondanks de uitdagingen en obstakels blijft het verlangen naar vrede een forse kracht die individuen en gemeenschappen drijft om te streven naar een betere toekomst.

Het Vredesplatform Heerlen wil in deze tijd een teken van hoop bieden. De lente is het seizoen waarin een nieuw begin mogelijk is. Bloemen en planten gaan weer groeien en bloeien. Hopelijk worden ook vredesbesprekingen mogelijk en stoppen conflicten. Dat is de boodschap van hoop en bevrijding voor iedereen die het Vredesplatform onder de aandacht wil brengen.

Daarvoor organiseert het platform op Bevrijdingsdag 5 mei een Vredeslentewandeling voor het hele gezin. Onze Vredeslentewandeling is iets meer dan 2 km lang door de natuur van de Aambos, over goed begaanbare en berijdbare paden. Er zijn onderweg twee pauzes, waarin enkele gedichten worden voorgedragen, muziek wordt gemaakt en vredesbloemen worden geplaatst. De wandeling wordt afgesloten in Café D’r Klinge met een muzikaal optreden van Paul van Loo. In verband met de ‘vlaai’ wordt het gewaardeerd als men zich van tevoren aanmeldt. Deelname is gratis.

*******************************************************************************

Meer informatie:

  • Deze activiteit wordt georganiseerd door het Vredesplatform Heerlen, Vredesburo en Apostolisch Genootschap.
  • Het Vredesplatform Heerlen is ook ‘Ambassade van Vrede’ van PAX.
  • Het adres van Café D’r Klinge is Pancratiusplein 47, 6411 JZ in het centrum van Heerlen.

Vergelijkbare berichten