| |

Lichtpuntjestocht voor Vrede

Donderdag 24 t/m maandag 28 december 2020

Start: de Dobbeltuin, Dobbelsteijnstraat, 6415 SL Heerlen

Tijdstip: zelf te bepalen.

De Lichtjestocht was vorig jaar een groot succes. Daarom wil het Vredesplatform Heerlen, waar de werkgroep Vredesburo deel van uitmaakt, dat zeker nog eens doen. Maar de wandeling met tussenstops zoals we die vorig jaar hebben gedaan, kan dit jaar zo niet doorgaan. We organiseren dit jaar tijdens deze letterlijk donkere dagen een ‘Lichtpuntjestocht voor Vrede’. Wij denken dat wij met deze individuele wandeling in deze tijden aan een behoefte voorzien door wat opbeurende en positieve signalen te geven.

Met deze Lichtpuntjestocht voor Vrede kunnen mensen (gezinnen) zelfstandig, op eigen gelegenheid een route lopen. Omdat het wandelen in gezinsverband of hele kleine groepjes buiten plaatsvindt, waarbij een onderlinge afstand van anderhalve meter goed mogelijk is, zijn wij van mening dat deze activiteit volledig Corona-veilig is.

De tocht start bij de Dobbeltuin in de Dobbelsteijnstraat tegenover huisnummer 3 in Meezenbroek – Heerlen. Vervolgens via de Kasteellaan, Baron de Mackaystraat, Groen van Prinstererstraat en de Tooropstraat, doorsteken naar de Sint Barbarastraat in Palemig en dan naar de Meezenbroekerweg waar de tocht eindigt bij het gebouw van het Apostolisch Genootschap. We kunnen tot onze spijt dit jaar geen nazit organiseren.

Op 14 plekken wordt op lantaarnpalen een ‘Lichtpuntje’ aangeboden: een stukje positief nieuws, een aardige activiteit voor de medemens, een beetje blij makende tekst of gedichtje en een toepasselijk liedje ‘voor onderweg’. Dit wordt ondersteund door een ‘gids’ via de telefoon met Qr-codes en/of een document met linkjes.

De Lichtpuntjestocht voor Vrede wordt met de kerstdagen zelf (donderdag 24 tot en met maandag 28 december) aangeboden. Het voordeel van deze opzet is dat er voor belangstellenden ondanks Corona toch een activiteit is waar niet aan tijd gebonden aan kan worden meegedaan. Nadeel ten opzichte van een gezamenlijke wandeling is dat er weinig ontmoeting en saamhorigheid is.
Wel wordt de mensen de gelegenheid geboden om te reageren en desgewenst om aan te geven waar ze ook ‘lichtpuntjes’ zien.

Na 28 december komen alle posters van de Lichtpuntjestocht met links op de website van het Vredesplatform.

Vergelijkbare berichten