|

Millennium Fietstocht 2015

Na de succesvolle millennium fietstocht 2014 organiseert de Werkgroep Heerlen Millennium Gemeente, onderdeel van Heerlen Mondiaal, dit jaar op veler verzoek weer een fietstocht.

Op 18 juli vertrekken wij om 10.00 voor een tocht van 30 km.

Wij fietsen langs zes locaties die te maken hebben met de millenniumdoelen waarbij dit jaar duurzaamheid het centrale aandachtspunt is.

Programma:

10.00 Vertrek vanaf de hoek Kruisstraat /Geleenstraat in Heerlen.

10.05 100 procent Heerlen

fietstocht-1

is een kleinschalig erkend leerbedrijf bedoeld voor jongeren en/of jong volwassenen die door omstandigheden tijdelijk in een uitkeringssituatie terecht zijn gekomen. De producten die binnen de leerwerk- plaats worden geproduceerd worden in de bij de werkplaats behorende winkel verkocht. Elk product is uniek, duurzaam, handgemaakt en dus bijzonder.

10.45 Kasteelhoeve Puth

Al sinds de jaren tachtig werkt Norbert Huijts op zijn bedrijf zo milieuvriendelijk mogelijk. In 2001 is het bedrijf omgeschakeld naar biologische akker-bouw.

Rondom de typisch Limburgse kasteel-hoeve liggen de akkers in het golvende heuvelland. De totale oppervlakte van de akkers is 45 hectare. Elk jaar worden er op biologische wijze aardappelen, gras-klaver, brouwgerst, spelt, pompoenen en doperwten geteeld.

12.15 Ruilwinkel Kerkrade

In een Ruilwinkel worden goederen en diensten geruild voor punten: Jan komt binnen met goed gereedschap, van de punten die hij daarvoor krijgt, koopt hij een mooie trui die Bert gisteren heeft binnengebracht. De punten die Bert inmiddels met zijn spulletjes heeft verdiend wil hij graag gebruiken voor de strijkservice, want dat kan hij eigenlijk niet zo goed.

13.15 Bestaande Wijk van Morgen

153 door de woningcorporatie Heemwonen duurzaam gerenoveerde woningen aan de Dahliastraat en de Kaalheidersteenweg. Door isolatie, zonnecellen en zonnepanelen zijn zeer energiezuinige woningen ontstaan.

14.00 Dobbeltuin, Meezenbroek

De Dobbeltuin is aangelegd op een braakliggend stuk grond dat diverse malen gebruikt werd als stortplaats voor puin en ander ongerief.

Een initiatiefgroep heeft zich erover ontfermd en er een fantastische buurttuin aangelegd. Het ontwerp is van de werkgroep permacultuur.

Tuinieren op permacultuurbasis is samenwerken met de natuur, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën zoals kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

14.45 Duurzaamheidwinkel Parkstad

DUW Parkstad dé plek voor inspiratie en informatie om je een duw richting een toekomstbestendig en comfortabel leven te geven. Samen met onze duurzaamheidsexperts stomen we je woning klaar voor een gezonde en duurzame toekomst. Zo ga je niet alleen zuinig om met het milieu, maar ook met je eigen portemonnee!

15.00 Einde

Aanmelden:

Deelname aan de fietstocht is gratis. Neem zelf wat te eten en te drinken mee.

Wij willen graag weten hoeveel mensen er meegaan en daarom vragen wij deelnemers om zich vóór 15 juli aan te melden bij: of op 06-16196770

Het maximum aantal deelnemers is 40 en wie eerst komt, het eerst maalt.

Het is mogelijk een deel van de tocht mee te fietsen. Kom dan op het aangegeven tijdstip naar één van de pleisterplaatsen. Ook in dat geval graag aanmelden.

Vergelijkbare berichten