Millenniumfietstocht door Parkstad

logo_Heerlen_Mondiaal
Op zaterdag 5 juli organiseert de werkgroep Heerlen Millennium gemeente, onderdeel van Heerlen Mondiaal, in samenwerking met de Fietsersbond een fietstocht langs plekken in Parkstad die te maken hebben met de millenniumdoelen.
Vooral de millenniumdoelen gezondheid voor moeder en kind, duurzaamheid en eerlijke handel worden onder de aandacht gebracht.

De fietstocht begint om 10.00 en gaat over ongeveer 40 kilometer.
Programma:
10.00 Vertrek vanaf het Van Grunsvenplein in Heerlen.
10.45 De Wijk van Morgen
De Wijk van Morgen is een innovatief programma van onderwijs en onderzoek naar een transitie naar een duurzaam gebouwde omgeving. We zien onder andere de experimentele
woning Knik naar de Zon.
11.45 Kaalheide
153 door woningcorporatie Ons Heem duurzaam gerenoveerde woningen aan de Dahliastraat en de Kaalheidersteenweg. Door isolatie, zonnecellen en zonnepanelen zijn zeer energiezuinige woningen ontstaan.
12.20 Wereldwinkel Kerkrade
Vanuit hun nieuwe pand in de Hoofdstraat verkoopt de Wereldwinkel producten van eerlijke handel. Ze bieden alle fietsers een kopje koffie of thee met vlaai aan.
13.30 Café Candlelight, Landgraaf
Sophie Schins vertelt over het project van Tineke en Gerrit Koenders in Ghana. Zij zetten zich in voor weeshuizen, het aanleggen van waterputten en sanitaire voorzieningen. Daarnaast geven zij voorlichting op scholen en in de dorpen over hygiëne en het voorkomen van moedersterfte bij of na de geboorte.
14.15 Dobbeltuin, Meezenbroek
In samenwerking met Transition Town Parksjtad hebben bewoners in de Kasteelbuurt een duurzame tuin aangelegd. Helmut Steeman en Toon van der Berg van de werkgroep Permacultuur zullen een rondleiding en toelichting verzorgen.
15.00 Terug bij het Van Grunsvenplein.

Aanmelden:
Deelname aan de fietstocht is gratis.
De Wijk van Morgen en Wereldwinkel Kerkrade bieden een consumptie aan.
In café Candlelight kun je voor eigen rekening wat bestellen.
Neem zelf wat te eten en te drinken mee.

We willen graag weten hoeveel mensen er meegaan. Meld je daarom voor 1 juli aan op ">postbus2015(at)heerlenmillenniumgemeente.nl.

Het maximum aantal deelnemers is 40. Wie eerst komt, het eerst maalt.

Het is mogelijk een deel van de tocht mee te fietsen. Kom dan op het aangegeven tijdstip naar één van de pleisterplaatsen.
Ook in dat geval graag aanmelden.

Vergelijkbare berichten