Mirabelles Voedselbos cover
| | |

Mirabelles Voedselbos

Mirabelles Voedselbos cover

Dit inspirerende, hedendaagse kinderboek voor jong en oud gaat over het jonge meisje Mirabelle, dat door haar dorp wandelt en zaden, ondersteuning en advies verzamelt voor het voedselbos waar ze van droomt. Een voedselbos voor haarzelf en haar gemeenschap. 
Mirabelles Voedselbos is geschreven door de Roemeense schrijfster Ina Curic en vertaald en uitgegeven door Louise van Luijk. Natuurorganisatie IVN is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming en zal het boek gebruiken bij hun Tiny Food Forest project.

Naast een prachtig reisverhaal heeft het boek ook een grote didactische waarde vanwege de grote hoeveelheid reflectievragen en educatieve activiteiten. Het boek bevat veel kleurrijke illustraties en gedichten die tot de verbeelding spreken.

Het boek heeft reeds de onderstaande recensies ontvangen!

“Sommige verhalen zijn zo mooi dat we ze sprookjes noemen. Mirabelle’s Voedselbos is zo’n verhaal. Het is bovenal prachtig dat dit sprookje óók de werkelijkheid is. Dit boek biedt dan ook volop inspiratie om te genieten van eetbare natuur.”
Wouter van Eck, boer in Voedselbos Ketelbroek en voorzitter van Stichting Voedselbosbouw

“Ongetwijfeld helpt dit fantasievolle boekje kinderen (en volwassenen!) tot een werkelijke natuurbeleving te komen en hun daarmee verweven dromen te realiseren.
Dat dankzij de unieke kwaliteit van het boekje om met beelden én woorden verschillende typen mensen te bereiken: denkers, doeners en voelers.” Menno Swaak, Permacultuurcentrum Den Haag

“Een voedselbosavontuur zoals Mirabelle meemaakt, dat gun je ieder kind! We hopen dat vele kinderen zich in haar herkennen. Je dromen achterna gaan en de steun van je omgeving krijgen is prachtig. We dragen dit boek, en daarmee ook de vergroening van de omgeving van een kind en het onbezorgd spelen in de natuur een warm hart toe.” Vincent van der Veen, IVN Natuureducatie

“Een heerlijk boek voor kinderen én volwassenen. Het is zo divers als een voedselbos met een combinatie van lezen, kijken, dromen en doen. Een boek om van te smullen!” Rutger Spoelstra, architect en permacultuurontwerper

Boekgegevens

Mirabelles Voedselbos
Auteur: Ina Curic | Illustraties: Kelemen Kinga | Vertaling: Louise van Luijk
ISBN 978-90-9033536-0 | Full colour geïllustreerd | Hardcover | 40 pagina’s |€ 17,95

Het boek is te koop bij PiT Permacultuur en tuinboeken

Vergelijkbare berichten