|

Mondiale Fietstocht 2018

HeerlenMondiaal organiseert dit jaar voor de vijfde keer een mondiale fietstocht. We bezoeken plaatsen waar aandacht is voor een betere en duurzame wereld. Dit jaar vooral veel aandacht voor reparatie en hergebruik. De tocht vindt plaats op zaterdag 27 oktober.

Wij vertrekken om 10 uur vanaf het Pancratiusplein in Heerlen en zijn om ongeveer 15 uur weer terug op het plein. Wij fietsen ongeveer 25 kilometer en bezoeken de volgende plaatsen.

Repair Café in Zeswegen
Wat doe je met een stoel waarvan een poot los is, een broodrooster die het niet meer doet, een kapotte ritssluiting in een broek, wat te doen als je fiets rammelt of je computer ineens heel traag werkt? Weggooien? Mooi niet! Je gaat ermee naar het Repair Café.

Kansenwinkels Kerkrade-West

In Kerkrade West werden leegstaande winkelpanden ingevuld als Kansenwinkels. Deze bieden kansen aan mensen, die dat nodig hebben. Bewoners uit de wijk krijgen nieuw perspectief op werk. Er zijn vier winkels: Samen aan Tafel een sociaal wijkrestaurant, Art-For-All een werkplaats voor kleine snuisterijen, Boutje waar kleding gestreken wordt voor mensen in de wijk en Re-Cycle  waar oude fietsen weer bruikbaar gemaakt worden.

Superlocal Bleijerheide

SUPERLOCAL is een innovatief vastgoedproject in Kerkrade, waar drie hoogbouwflats op duurzame wijze worden getransformeerd tot circa 125 nieuwe huurwoningen die klaar zijn voor de toekomst. Woningcorporatie HEEMwonen, Gemeente Kerkrade en IBA Parkstad werken samen aan een methode om de hoogbouwflats te hergebruiken door circulair bouwen en recycling.

Wil je mee fietsen, geef je dan op bij Frank Rochette (rochette.frank(at)gmail.com).

Koffie en thee krijgen we onderweg, maar neem eventueel wat te eten mee.

Meer informatie bij Rens Trimp (rens.trimp(at)xs4all.nl).

Vergelijkbare berichten