Mondiale fietstocht thema ‘duurzaamheid’

HeerlenMondiaal organiseert dit jaar voor de 7de keer een mondiale fietstocht.

De fietstocht vindt plaats op zaterdag 9 oktober; vertrek 10.30u van Luciushof, Putgraaf 3 te Heerlen en naar verwachting eindigt de tocht om ± 15.00 op het Pancratiusplein.

Wij bezoeken organisaties waar aandacht is voor een betere en duurzame wereld. Dit jaar is de fietstocht opgenomen in het programma van de Week van de Duurzaamheid.

Daarom is duurzaamheid ook het thema van deze fietstocht en de te bezoeken organisaties.

Wij fietsen ongeveer 20 kilometer en bezoeken de volgende plaatsen:

Wolwinkel Ut BÖLKE.

Een Fairtrade wolwinkel aan de rand van het centrum van Heerlen, die met liefde en plezier is ingericht om klanten het bijzondere gevoel van warme en persoonlijke geborgenheid te geven. De wolwinkel die door Till en Petra al meer dan 30 jaar lang met enorme vakkennis wordt geleid heeft het predicaat Fairtrade mogen ontvangen. Petra zal met alle plezier vertellen hoe een wolwinkel dit predicaat kan dragen.

Greyhaus

Deze winkel gelegen in de Raadhuisstraat staat bekend om de mooie mix van natuurlijke, biologische en minimalistische kleding. Minimalistische en kwalitatieve dames en heren merken die zich inzetten voor duurzaamheid op zowel milieu vlak als op sociaalmenselijk gebied. Kleding met een beter verhaal dus.

Laat je verrassen door het inspirerend verhaal van de kleding en wie weet wordt er nog iets aan het programma toegevoegd…..

Natuurlijk Charlotte

Een bakkerij die alleen biologische ingrediënten gebruikt, de bakkerij is Biologisch Skal gecertificeerd. Er wordt uitsluitend gewerkt met plantaardige ingrediënten, er wordt dus geen boter, room, melk en eieren gebruikt.

Dobbeltuin

Op weg naar Heerlen maken we nog een korte stop in de Dobbeltuin. De Dobbeltuin is een permacultuur-proeftuin die is ingericht op basis van de principes van permacultuur. Tuinieren op permacultuurbasis is samenwerken met de natuur, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën zoals kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Het belooft weer een interessante en inspirerende tocht te worden.

Wilt u mee fietsen, geef u dan uiterlijk 1 oktober op bij: Frank Rochette

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Wim van Kempen ()

Duurzaamheid en Fairtrade zijn enkele van de 17 Duurzame ontwikkelings doelen (SDG) die door de VN werden vastgesteld.

Vergelijkbare berichten