| |

Ontwikkelingen op de Dobbeltuin 2018

Aan het begin van de winter halverwege januari stond de goudsbloem nog in bloei. Ook zaten er nog bladeren aan de wilgen bij de poort.

Aan het begin van het jaar kregen we 5 jonge fruitbomen die we in een aanhanger uit Valkenburg konden ophalen.

De Dobbeltuin had zich ingeschreven voor NL-doet vrijwilligersdagen op 9 en 10 maart. Tot ons grote genoegen kwam er een afdeling van gemeente ambtenaren helpen op 9 maart. We hadden houtsnippers besteld om de paden mee te bedekken maar die kwamen pas aan het eind van de middag. Er was echter werk zat te doen.

Daar zijn de houtsnippers. Op 10 maart kwam de Heerlense wethouder van welzijn, Peter van Zutphen helpen.

Het resultaat van een dag flink aanpakken. De helft van de paden voorzien van houtsnippers. De andere helft werd twee weken later tijdens een speciaal ingelaste mee-werkdag gedaan met een nieuwe vracht houtsnippers.

Elk jaar worden de praktijkdagen van de moestuincursus van de Werkgroep Permacultuur op de Dobbeltuin gehouden. Tijdens de lunch is het altijd een gezellige boel. Hier wordt er hard gewerkt om een gedeelte van de border vrij te maken voor de zaaidag van de pollinators.

De kersenboom in bloei.

Op 22 april was het Earthday en kwamen mensen van The Pollinators naar Gebrookerbos initiatieven die zich daarvoor opgegeven hadden. Aan het eind van de dag werd er afgesloten op de Dobbeltuin.

De start van de zaaiactie.

Een indruk van de zaaiactie.

Op 9 mei werd de muur in de grondverf gezet als voorbereiding op het maken van een mural.

Tijdens de VELT Opentuindagen hield de Dobbeltuin Open Dag op 3 juni. Deze werd druk bezocht. Er kwamen zo’n 50 á 60 bezoekers.

Ine van Heel heeft speciaal over de Dobbeltuin een gedicht gemaakt die op de Open Dag van de Dobbeltuin op 3 juni 2018 gepresenteerd werd.

Inleiding van de excursie van Riëtte Janssen over de wilde eetbare en geneeskrachtige planten in de Dobbeltuin tijdens de Open Dag op 3 juni 2018.

Ex wielrenner Karel op bezoek in de Dobbeltuin. Hij deed de suggestie om een rolstoelpad aan te leggen.
Later in het jaar zijn we begonnen met de aanleg van een rolstoelpad naar het geplande terras van de pizzahut.
Het zoontje van een buurman van de Dobbeltuin is dol op de bramen. Alle voorbijgangers worden aangemoedigd om de vruchten die aan de buitenkant van het hek groeien, te plukken.
De vijver in aanleg. Het vijvergat ontdoen van alle begroeiing en steentjes, had nog wel wat voeten in de aarde.
De vijver is klaar en grotendeels gevuld met regenwater met behulp van een verlengde regenpijp vanaf het dak van de buren.
De Dobbeltuin heeft dit jaar een prachtig naambord gekregen met 2 vitrinekasten voor beschrijving van de tuin en aankondigingen.
Klik op: Beschrijving van de Dobbeltuin
Een gedeelte van de mural.

Vergelijkbare berichten