|

Oogstdankfeest Dobbeltuin zaterdag 14 oktober

Oogstdankfeest Dobbeltuin

Op zaterdag 14 oktober wordt het smikkelen en smullen tijdens het Oogstdankfeest op de Dobbeltuin van 13.00u tot 16.00u.

Dit jaar bestaat de Dobbeltuin 10 jaar en is voor tuinbegrippen aardig volwassen. We hebben dit jaar heel wat pruimen, appels, peren en kleinfruit kunnen oogsten. Hier worden allerlei lekkernijen van gemaakt voor het oogstfeest in de rocket-oven door onze tuinkok Christien met assistentie van Ellen.

Helaas zijn door de lange regen periode in de zomer alle tomatenplanten ziek geworden en hebben we ze vroegtijdig moeten verwijderen. Zonde van de onrijpe tomaten. Maar we hebben van de groene tomaten chutney gemaakt. Heel lekker en komen ze toch nog van pas.

Tijdens het Oogstdankfeest is er een stand met producten van de Dobbeltuin zoals appels, kruidenplanten, kleinfruit stekken. Ook is de zadenbibliotheek aanwezig. Er komt een boekenstand met moestuin-, permacultuur-, voedselbos- en wildplukboeken. Tevens zijn er ehbo- en geneeskrachtige zalfjes en tincturen van producten van de Dobbeltuin gemaakt door de Opperheks van Heerlenheide Jozé Kersten. Jozé is er zelf ook. Misschien heeft ze haar heksenhoed wel op.

Wim Essers gaat een ritueel voorbereiden om het Oogstdankfeest te openen. Neem je sjamanendrum, bellen en ratels mee.

Er zijn muzikanten uitgenodigd om achtergrond muziek te spelen tijdens het Oogstdankfeest. Het wordt een gezellige en leuke dag.

Vuur & Soep avond

Om 17.00u is voor de laatste keer dit jaar een Vuur & Soep avond in de Dobbeltuin. In maart volgend jaar pakken we de draad weer op tijdens nieuwe maan dagen.

De Vuur & Soep avonden zijn iedere keer weer een feestje. Het brengt mensen samen in een mooie omgeving en fijne sfeer. Aan de bezoekers wordt gevraagd om een ingrediënt voor de soep mee te nemen en eigen eetgerij. Ook muziekinstrumenten zijn welkom. Wij zorgen voor het vuur, de pan en kruidenthee.

Aanvang: 17.00u tot ± 21.00u
Adres: Dobbelsteijnstraat 12 Heerlen

Vergelijkbare berichten